minunile mintii si ale sufletului despre autovindecare
Vindecare si autovindecare

Minunile mintii si ale sufletului: despre autovindecare

De la povestile din batrani si pana la resursele despre autovindecare aproape inepuizabile de pe internet, gasim peste tot relatari ale modurilor miraculoase in care oamenii au reusit sa se vindece fara tratament de boli fatale.

Tumori care s-au remis de la sine, oameni care s-au trezit dupa luni intregi de coma, persoane care au suferit accidente vasculare grave si s-au refacut complet, exista nenumarate situatii in care corpul si creierul uman au manifestat calitati extraordinare de autovindecare.

Sa ne vindecam de afectiuni si boli cu puterea mintii pare un mit, insa orice medic va afirma ca optimismul si starea de spirit pozitiva sunt factori decisivi in lupta cu boala.

Mai mult, capacitatea de autovindecare prin sugestie a fost demonstrata clinic prin administrarea de medicamente placebo la o serie de bolnavi, si insusi faptul de a crede ca urmeaza tratamentul corect a avut efecte benefice asupra sanatatii acestora.

Este de asemenea de notorietate teoria doctorului Hamer, care a descoperit ca bolile grave sunt declansate de dezechilibre in functionarea anumitor zone din creier, asociate intotdeauna cu socuri emotionale in prealabil.

Studiindu-si propriul caz (imbolnavit de cancer dupa ce si-a pierdut fiul si sotia) si apoi alte mii de cazuri ale unor bonavi de cancer, Hamer a descoperit terapia prin rezolvarea conflictelor emotionale, ca mecanism de autovindecare cu rezultate uimitoare in cazuri ce pareau fatale.

Desi stiinta nu a reusit inca sa documenteze detaliat mecanismele de autovindecare si sa stabileasca proceduri complete de tratament pentru vindecarea prin sugestie, practicienii a ceea ce se numeste “noua medicina” sunt de acord ca pentru a sustine procesele de vindecare cu puterea mintii trebuie sa avem in vedere urmatoarele reguli legate de cadru mental si comportamental prin care putem preveni si aborda boala:

  • Constientizare.

    Sa fim mereu constienti de corpul si de mintea noastra, atat fizic cat si spiritual. Sa ne “igienizam” periodic mintea si sa incercam sa ducem o viata echilibrata.

  • Cunoastere.

    Sa invatam sa facem legaturi intre stilul nostru de viata, emotiile pe care le traim si reactiile fizice ale corpului nostru. Sa ne cunoastem si sa ne monitorizam corpul.

  • Determinare.

    Sa fim decisi ca vrem sa fim sanatosi, sa manifestam vointa si sa actionam pentru a ne simti mai bine, a fi in forma, a manca sanatos, etc.

  • Respectul de sine.

    Sa nu ne criticam prea aspru, sa nu fim prea exigenti cu noi insine, sa invatam sa ne iubim si sa ne apreciem, sa ne gratificam pentru progresele pe care le facem.

  • Curaj.

    Sa nu ne temem, sa renuntam la indiferenta si la a ne plange de mila, sa fim mereu hotarati si decisi sa ne facem propriul destin, sa luptam cu inertia.

  • Putere.

    Sa urmam sfaturi (medicale sau de alta natura), dar sa intelegem ca noi suntem autoritatea suprema in ce priveste corpul si mintea noastra, si ca prin noi insine putem inclina decisiv balanta inspre vindecare si redobandirea sanatatii.

  • Grija.

    Sa fim practici in ce priveste sanatatea noastra. Oricata incredere am avea in mecanismele de autovindecare ale organismului nostru, trebuie sa le sustinem prin grija fata de trup si minte (stil de viata, alimentatie, exercitii fizice si spirituale).

Cadoul nostru pentru astazi este o meditatie pentru autovindecare:

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *