Competitia intre frati si efectele acesteia asupra intregii familii – partea 1

Publicat: 1 octombrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

competitia intre frati si efectele acesteia asupra intregii familii-partea-intai

competitia intre frati si efectele acesteia asupra intregii familii-partea-intai

Competitia are radacini bine intemeiate in sanul familiei.

Parintii se intreaba adesea de ce copiii lor sunt atat de diferiti desi sunt crescuti in aceeasi familie. Competitia intre doi frati afecteaza dezvoltarea fireasca a copiilor in cadrul unei familii. Cateodata, cel de-al doilea sau cel de-al treilea copil simte ca ceva este “in neregula” cu el atunci cand se compara cu fratii sai mai mari.

Adesea, parintii forteaza competitia intre frati pe motiv ca vor sa incurajeze fiecare copil sau vor sa ii determine sa-si consolideze pe cont propriu respectul de sine. De exemplu, daca primul copil este vazut drept “studiosul”, al doilea “creativul”, iar cel de-al treilea “atletul”, toate aceste etichetari vor creste atat competitia, cat si orizontul de asteptare al copiilor deoarece fiecare va considera ca el trebuie sa exceleze in acel domeniu. De asemenea, etichetarea va determina un copil sa concluzioneze ca el nu este suficient de bun intr-un anumit domeniu precum fratele sau.

Copiii din aceeasi familie sunt diferiti, insa au si multe lucruri in comun care ii leaga. Daca un copil invata, cu siguranta ca el va avea note destul de bune la scoala. Astfel, nu numai unul trebuie sa fie “studiosul”. Parintii trebuie sa inteleaga ca pot avea o intreaga familie intelectuala, nu numai un copil care are note maxime. Acest lucru se poate manifesta intr-un mod diferit in functie de fiecare copil in parte. De asemenea, toti copiii unei familii pot alege sa faca sport, chiar daca excercitiile pe care le vor alege vor diferi in functie de greutatea si conditia lor fizica. Chiar si aptitudinile sociale pot fi invatate. In ciuda faptului ca unul dintre copii se va bucura mai mult de compania altor copii decat fratii sai, parintii nu ar trebui sa determine ceilalti copii sa se simta marginalizati doar pentru ca unul dintre ei este “sufletul petrecerilor”.

In momentul in care copiii sunt etichetati ca fiind “cei mai buni” intr-un domeniu, ei vor face tot posibilul sa ii impiedice pe ceilalti sa le incalce teritoriul. Astfel, se vor simti amenintati atunci cand ceilalti frati se vor dovedi cel putin la fel de buni ca ei in domeniile in care exceleaza. Cateodata, acesti copii chiar isi implora parintii sa nu le dea voie fratilor lor sa participe la aceleasi competitii la care participa ei. In acest caz, parintii ar putea sa-si incurajeze copiii sa vorbeasca deschis despre sentimentele lor. Spre surprinderea lor, parintii pot afla ca cei mici au o incredere foarte mica in capacitatile lor; astfel, ei pot decide “sa protejeze” domeniul respectiv.

In articolul de maine, va vom prezenta anumite combinatii de frati care dau nastere competitiei si ce pot face parintii pentru a depasi aceste obstacole si pentru a se bucura de o familie fericita.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *