[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

curgerea vietii
curgerea vietii


“Cand treci prin viata avand preferinte, dar nu lasi ca fericirea ta sa depinda de vreuna din ele, inseamna ca te-ai trezit.”

Te indrepti spre trezirea deplina. Trezire, fericire-spune-i cum vrei-este starea non-iluziei, in care vezi lucrurile nu asa cum esti tu, ci asa cum sunt ele-atat cat este posibil pentru o fiinta umana. Sa renunti la iluzii, sa vezi lucrurile, sa vezi realitatea.

De fiecare data cand sunteti nefericiti, ati adaugat ceva la realitate. Adaugarea este cea care va face nefericiti.

Repet: ati adaugat ceva…o reactie negativa in voi. Realitatea furnizeaza stimulentul, voi furnizati reactia. Voi ati adaugat ceva, prin reactia voastra. Si daca examinati  ce ati adaugat, veti descoperi ca intotdeauna exista o iluzie, o cerinta, o speranta, o aspiratie. Intotdeauna. Exemplele de iluzii abunda. Dar, intrucat ati inceput sa inaintati pe acest fagas, le veti descoperi voi insiva.

De exemplu, iluzia, greseala de a va imagina ca, prin schimbarea lumii exterioare, voi va veti schimba. Voi nu va schimbati, doar schimbati lumea exterioara. Daca voi va luati slujba noua, un sot nou, o casa noua, un guru nou, sau o spiritualitate noua, aceasta nu va schimba pe voi. Este ca si cum v-ati imagina ca va schimbati caligrafia, daca folositi alt stilou.

Sau ca, daca va puneti alta palarie, va schimbati si capacitatea de a gandi. Asta nu va schimba cu adevarat, dar cei mai multi oameni isi irosesc energia, incercand sa rearanjeze lumea lor exterioara, pentru a o face sa corespunda cu gusturile lor. Cateodata reusesc- timp de vreo cinci minute- obtinand astfel un pic de ragaz, dar raman la fel de incordati, chiar si in acele clipe de ragaz, deoarece viata curge inainte si se schimba mereu.

Asadar, daca vreti sa traiti, nu trebuie sa aveti o resedinta permanenta. Nu trebuie sa aveti un loc in care sa va odihniti corpul. Trebuie sa va lasati sa curgeti, odata cu viata. Asa cum a spus Confucius:

“Cel care vrea sa fie statornic in fericire, trebuie sa se schimbe in mod frecvent.”

Fiti curgatori.

Dar noi ne tot uitam inapoi, nu-i asa?

Ne agatam de lucrurile din trecut si ne agatam de lucrurile din prezent. Vrei sa te bucuri de o melodie? Vrei sa te bucuri de o simfonie? Nu te lega de cateva masuri muzicale. Lasa-le sa treaca, lasa-le sa curga. Intreaga placere a unei simfonii sta in bunavointa ta de a lasa notele sa treaca. Pe cand, daca o anume masura muzicala te-a atras si ai strigat orchestrei: “Continua s-o canti iar si iar”, aceea nu ar mai fi o simfonie.

“Constienta. Capcanele si sansele realitatii”, Anthony de Mello, Editura For You

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here