Lectia de managementul furiei: Putem controla furia prin constientizare?

Publicat: 18 octombrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

A invata sa ne controlam furia este o parte fireasca a procesului nostru de maturizare.

Managementul furiei (anger management) este o parte esentiala a inteligentei noastre emotionale.

Chiar daca nu suferim de o afectiune care sa ne predispuna la reactii nervoase, intreaga viata poate fi privita ca o mare lectie de control al furiei pe care o putem experimenta intr-un mod sanatos.

Furia este un clopotel care ne avertizeaza ca ceva nu este in regula.

Furia reprezinta o emotie complexa care arata ca ne este teama, ca ne simtim amenintati sau chiar iritati. Este posibil sa nu simtim conexiunea cu aceste trairi, tocmai de aceea nu reusim sa ne intelegem furia.

Sa luam un exemplu in care managementul furiei ar putea ajuta:

Un coleg de serviciu este promovat. Ne simtim furiosi deoarece noi nu am fost promovati. Insa, adevarata radacina a furiei noastre se regaseste in amenintarea pe care o simtim la adresa respectului de sine si la siguranta locului nostru de munca.

Sau un prieten spune ceva neplacut la adresa noastra. Insa adevarata amenintare pe care o resimtim este aceea ca ne-am deschis in fata unei persoane care ne-a ranit.

Cu cat este mai mare furia, cu atat ar trebui sa fie mai accentuata incercarea de a ne da seama care este lucrul care ne deranjeaza cu adevarat. Daca nu facem acest lucru la timp, aplicand tehnici de managementul furiei, este posibil sa ne confruntam cu o serie de consecinte negative atat din punct de vedere personal, cat si profesional. Furia prost gestionata ne poate face sa parem imaturi si necontrolati in ochii celorlalti.

Sa facem cunostinta cu managementul furiei!

Terapia pentru controlul furiei (managementul furiei sau anger management) are o rata de succes foarte mica din cauza putinului timp care ii este acordat (de la patru la opt saptamani).

Furia isi trage rezervele de sange din mai multe suprafete care ne asigura functionarea: ea este strans conectata cu problemele noastre de sanatate, tiparele de gandire, respectul de sine sau vulnerabilitatile personale.

Cu toate acestea, constientizarea poate fi un ajutor real in ceea ce priveste incercarea de a ne controla furia.

Urmatoarele sfaturi va pot ajuta sa fiti constienti de alte aspecte care va pot influenta furia. Cu cat tratati cat mai multe astfel de aspecte, cu atat cu atat cresc sansele de a trai mai sanatos.

Sfatul 1 de management al furiei: Imprieteneste-te cu furia.

Cea mai potrivita atitudine pentru a controla furia este incercarea de a gasi o modalitate de a vindeca acest aspect in mod constructiv. Acest lucru te va ajuta sa fii atent la corpul tau, cat si la tiparele mentale care iti provoaca durere, respingere sau lipsa de apreciere.

Furia este o emotie normala si utila. Nu este un virus de care trebuie sa ne protejam. In momentul in care este exprimata in mod constructiv, furia ne permite sa ne setam granite personale intre noi si ceilalti astfel incat relatiile noastre sa devina mai profunde.

In momentul in care ne vom raporta la furie cu deschidere si curiozitate, lucrurile se vor schimba in favoarea noastra.

2. Fii constient de corpul tau: managementul furiei la nivel somatic

In momentul in care suntem agitati, corpul nostru produce o serie de hormoni care agita creierul, stimuleaza emotiile negative si au un efect nefavorabil asupra memoriei noastre.

Primul lucru pe care ar trebui sa-l facem este sa expiram profund. In momentul in care incetinim respiratia, reusim sa avem un control mai mare asupra legaturii dintre trup si minte.

In momentul in care realizam exercitii de relaxare, ajungem sa fim mult mai echilibrati in situatiile stresante.

3. Gaseste masca din spatele furiei tale: anger management autentic, adresandu-se direct cauzei

Examineaza conflictele emotionale pe care le traiesti. Multi dintre noi ne dorim sa fim valorosi in ochii celorlalti, in special in ochii persoanei iubite.

Altii pot avea credintele atat de legate de valorile noastre incat sa ne simtim atacati de acest lucru. Pentru a reusi sa constientizam care sunt fricile pe care le traim, este important sa observam ce se ascunde in spatele acestora.

Voi cum reactionati atunci cand sunteti furiosi? Ce tehnici de manangementul furiei aplicati?

 

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *