La revedere 2007! Bun venit 2008!

Publicat: 31 decembrie 2007
Comentarii: 2 Răspunsuri

la revedere 2007 bun venit 2008

la revedere 2007 bun venit 2008

Despre Pierderi si Cistiguri la sfirsit de an…

Am fost de curind la un workshop care avea drept tema: “Despartirea si munca de doliu”. O tema importanta pentru fiecare dintre noi. Am re-descoperit un lucru pe care-l stiam, ca ORICE Schimbare fizica, sociala, psihica, de locatie, dar absolut ORICE Schimbare poate fi traita ca o Pierdere… Vestea buna e ca orice Pierdere are si un Cistig. Orice Schimbare (de statut, de fiintare in viata noastra) poate fi legata de o Pierdere si de un Cistig.

Si Schimbarile considerate “fericite” (casatoria, cistigul rapid, mutarea intr-o casa mai mare, numirea ca director, plecarea in vacanta, venirea pe lume a unui copil) sint considerare stresante, tocmai pentru ca implica in ele o Pierdere.

Pierdere mai poate insemna si pierderea jucariilor pentru un copil, pierderea idealurilor, pierderea copilariei, pierderea adolescentei, a tineretii, a unui organ, pierderea gindurilor negative, disfunctionala, pierderea unui mod de a fi si a gindi, pierderea credintelor disfunctionale (chiar daca sint negative – cum se spune: “Rau cu rau, dar mai rau fara de rau!”) etc.

Cind nasti un copil cistigi statutul de mama, insa il pierzi pe cel al femeii dinainte… cind inaintezi in functie, pierzi statutul de coleg, pierzi poate si spatiul fizic unde iti desfasurai activitatea pina atunci, cistigi insa mai multa responsabilitate si salariu mai bun.

Omul occidental este obisnuit in genere a vorbi despre Pierdere, numai in conditiile in care are un deces in familie, cind se desparte de vreun partener/partenera, cind iese la pensie… neluind in seama miile de pierderi de zi cu zi… pierderea unui inel poate, pierderea unui zimbet, piederea timpului, piederea statutului social, pierderea increderii in sine, pierderea sanatatii, pierderea stimei de sine sau a imaginii despre propriul corp, pierderea unui gind frumos, pierderea tineretii…

Cind avem un deces in familie, avem o Pierdere, insa in viata noastra isi face loc o alta etapa careia putem sa-i spunem bun venit dupa ce ne-am luat la revedere de la persoana decedata. Cind moare ceva, se naste altceva!

E important sa trecem prin doliu… desi e un proces dureros este foarte necesar si sanatos. Doliul e un fel de rit de trecere care are 3 parti: desprinderea, golul si integrarea in alt sistem.

Aceste trei parti corespund fazelor doliului :

– soc si negare, amortire;
– confuzie, furie, ura, teama, disperare, insecuritate, vulnerabilitate, anxietate, pesimism, tocmeala, depresia;
– acceptarea realitatii, reevaluare si redresare (impacarea, vindecarea, speranta, vederea spre viitor, impacarea cu trecutul, transformarea trecutului).

De multe ori nu prea ne traim pierderile si ne protejam aparent de acea stare de gol si mai ales de durere uitind ca daca nu simtim durerea nu putem simti nici bucuria care va exista in viitor.

Asadar ce v-a adus anul 2007? Eu am pierdut o parte din timpul pe care il aveam in 2006… insa am cistigat contacte sociale.

de CRISTIANA ALEXANDRA LEVITCHI
psiholog clinician – psihoterapeut
www.SensArt.ro

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *