[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

categoric nu compatimirii
categoric nu compatimirii

O zi grea nu poate trece fara sa auzi un prieten- ascultatorul, sfatuitorul sau incurajatorul.

O buna perioada de timp i-am inglobat pe toti trei intr-un singur om- C. Un om de la care am invatat sa spun « nu !» compatimirii.

Am fost intrebata, dupa ce mai bine de jumatate de ora ii vorbisem la telefon despre problema care imi macina sufletul, dar refuzand sa-i ascult parerea : « Tu vrei o solutie sau doar astepti sa fii compatimita ? ».

Am lasat tacerea sa-i fie raspuns. Dar mi-am raspuns mie…..si a trebuit sa schimb unghiul din care priveam incercarile vietii.

E mai lesne, sau poate asa suntem educati – sa ne vaitam o data cu cel ce ne povesteste cat de greu i-a fost in viata. Sau, mai rau, conform zicalei « cui pe cui se scoate » – gresit inteleasa -, incercam sa incurajam povestind prin cate incercari grele a trebuit sa trecem noi insine. Dar nimic nu se schimba…pentru ca schimbarea si dezvoltarea personala nu se naste din compatimire, schimbarea e rezultatul solutiilor gasite.

Nu exista om fara probleme, dar nici nu exista probleme fara solutii. Trebuie doar sa alegem intre a ne vaita si a actiona. Sa punem in balanta compatimirea si cunoasterea de sine. Si sa recunoastem ca nu mila este asociata caldurii sufletesti, ci puterea de a accepta ca fiecare dintre noi este o solutie a tuturor problemelor pe care le intampina.

Alina Balasa

 

[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here