elefant.ro

In emisfera Nordica, 21 decembrie marcheaza solstitiul de iarna si noaptea neagra a sufletului.

Solstitiul de iarna reprezinta, in mod traditional, o ocazie sa onoram intunericul, sa mergem in interior sa reflectam si sa ne hranim din interior inspre exterior.

Fiecare fiinta de pe aceasta planeta este un amestec de intuneric si lumina. Pe cat de frumos este un trandafir cand infloreste, pe atat de mult are nevoie sa moara si sa se ofileasca pentru a renaste. Si oamenii urmeaza acelasi proces interior.

Solstitiul de iarna si ciclicitatea vietii

Natura ne ofera intotdeauna semne de energie cosmica. Urmand ritmurile si ciclurile Mamei Pamant, putem aduce in armonie si echilibru starea noastra de a fi.

Poate ca trebuie sa ne permitem sa vedem cine suntem cu adevarat fara sa fugim, fara sa ne ascundem in emotii si fara sa ne judecam.

Intuneric si potential

A celebra intunericul inseamna a celebra profunzimea a cine suntem si a onora faptul ca avem parti din noi pe care lumina inca nu le-a atins.

A celebra intunericul inseamna a celebra samanta de potential care traieste in noi. Cand sufletul tau a venit pe pamant, a venit echipat cu ceea ce are nevoie ca sa invete lectiile de care are nevoie.

Inseamna a hrani semintele si a le da timp sa creasca in intuneric pentru a putea sa le aduci in lumina.

In timpul solsititului de iarna, este timpul pentru tine sa calatoresti pe pamantul propriului suflet si sa vezi ce anume are nevoie de ingrijire. Este momentul tau sa mergi in interior, sa-ti faci mintea sa taca si  sa calatoresti in locul in care sufletul iti intalneste corpul.

Intuneric si lumina

In emisfera sudica este solstitiul de vara. In partea celalalta de lume, este momentul ca lumina sa straluceasca. Exact ca florile care infloresc, cei care traiesc in Emisfera Sudica vor simti aceasta energie si vor fi incurajati sa inceapa sa actioneze, sa faca planuri si sa inceapa sa creeze realitatea.

Este interesant ca putem experimenta ambele energii pe aceeasi planeta. Pentru ca, de fapt,  nu exista separare intre aceste energii, ele facand parte din acelasi ciclu.

Indiferent unde traiesti, solstitiul este un moment magic pentru a avea grija de nevoile tale, a te hrani si a te sprijini pe tine in cel mai bun mod pentru a merge mai departe.

Este si momentul sa celebrezi sfarsitul anului si cat de departe ai ajuns in calatoria ta. Sufletul, corpul si mintea au trecut prin anul acesta mai puternice, mai intelepte si mai frumoase. Este ceva ce merita celebrat.

Sursa: http://foreverconscious.com/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here