relatia de cuplu intre protectie emotionala si vulnerabilitate totala
Sexualitate

Relatia de cuplu, intre protectie emotionala si vulnerabilitate totala

relatia de cuplu intre protectie emotionala si vulnerabilitate totala

relatia de cuplu intre protectie emotionala si vulnerabilitate totala
“Invata sa faci dragoste cu o inima complet neprotejata si vulnerabila. Dar, la inceput, e posibil ca inima sa fie inchisa. Poti folosi practica sexuala ca mijloc de deschidere si de renuntare la aceasta cuirasa care-ti tine inchisa inima.

Exista doua forme de inchidere a inimii. O forma este inchiderea pe termen lung. Daca tu sau fiinta iubita ati trait ani de zile cu inima inchisa si neprotejata, s-ar putea sa fie nevoie de multe luni de exercitiu pentru a elimina frica si tensiunea care s-au acumulat in corpul si mintea fiecaruia dintre voi.

Cealalta forma de inchidere este rezistenta puternica pe termen scurt. Se intampla ceva – de exemplu, persoana iubita te face sa suferi – si atunci te inchizi in tine. Nu mai vrei sa fii facut sa suferi. Nu vrei sa mai suferi. Nu esti in dispozitia necesara pentru a oferi dragoste. Deci iti aperi inima pentru a te proteja si iti reprimi iubirea pentru a rani la randul tau.

Ambele forme de inchidere, pe termen lung si pe termen scurt, pot fi eliminate prin practica sexuala. Poti folosi sexualitatea pentru a dezgheta o inima inghetata. Foloseste caldura sexuala pentru a topi protectia rigida a fricii. Foloseste iubirea sexuala pentru a o invita pe fiinta iubita sa renunte la atitudinea ei izolata. Foloseste umorul sexual pentru a readuce buna dispozitie in fiecare celula ranita.  In timpul acestui procedeu, pot fi eliberate tot felul de emotii. Intrucat inima e neprotejata, stresul care era folosit pentru crearea baricadelor de aparare este acum eliberat prin manifestari emotionale precum furie, ras, lacrimi, sunete incoerente, lovituri si ura neprefacuta. Toate sunt exact asa cum ar trebui sa fie.

Ia-ti masurile de precautie de care ai nevoie pentru a te asigura ca situatia e sigura din punct de vedere fizic, dar asteapta-te ca dupa ce garda e lasata jos, sa se evapore acele emotii mult timp reprimate. Chiar daca amandoi sunteti raniti emotional in adancul fiintei, trebuie, in cele din urma, sa abordati aceasta atitudine de iubitoare renuntare la protectia inimii.

O alternativa este sa continui sa te protejezi inchizandu-te in tine si izolandu-te de cel pe care-l iubesti. Uneori acesta e un gest necesar. S-ar putea sa nu fii pregatit sa te deschizi spre el. Si e adevarat. Prin exercitiu, te vei pierde pe tine insuti. In iubire. In iubire inegala.

Daca in prezent ai o iubire mica, slaba, te vei pierde pe tine insuti in nevoile interioare ale fiintei iubite. Daca acum ai o iubire mediocra, te vei apara si vei tine totul in tine, fara sa te deschizi vreodata complet nici spre suferinta, nici spre iubire. Totusi, poti ajunge sa ai o iubire superioara daca exersezi daruirea completa, deschizandu-te fara limite, chiar si in timp ce suferi din pricina ranii din inima ta deschisa. Aceasta continuitate in deschidere si iubire poate fi simtita chiar si de ceilalti, inclusiv de persoana iubita. Prin practica deschiderii continue a inimii arati si exemplifici forta pura a iubirii.

S-ar putea sa fii chinuit de lipsa de iubire a fiintei iubite.  Se poate sa plangi de durere intrucat ea continua sa-ti strapunga inima cu vorbe lipsite de iubire. Dar daca poti ramane deschis, dispus sa suferi in deschiderea iubirii, atunci ea iti poate simti forta. Pentru ca iubirea e indestructibila, nu e nevoie sa te protejezi. Inima poate fi ranita, cumplit chiar, insa profunzimea iubirii triumfa intotdeauna. Orice durere este, in cele din urma, absorbita de iubire.

In timp, aceasta dovada de iubire profunda transforma tiparele vietii voastre intime. Intr-adevar, o asemenea atitudine poate fi contagioasa si incepe chiar sa transforme lumea. O inima neprotejata poate fi ranita, dar nu distrusa. Acel “tu” al protectiei este cel distrus, asa cum si trebuie sa se intample, mai devreme sau mai tarziu. In cele din urma va trebui sa incetezi sa te agati de aceasta protectie, chiar daca o faci doar in momentul mortii fizice.

Dar daca renunti la ea acum si renunti complet si cu regularitate la protejarea inimii, viata iti va deveni o forta continua sustinuta de iubire si extaz. Intalnirea sexuala este un décor convingator in care sa faci exercitii de renuntare la protectia inimi tale si a fiintei iubite.

Renunta la protejarea inimii, iar si iar, chiar si atunci cand nu doresti acest lucru – mai ales atunci cand nu vrei.  Continua sa exersezi multe momente scurte de abandon total. In cele din urma, obiceiul de a te proteja incepe sa dispara, iar inima ta este expusa cu curaj in fata lumii, stralucind luminos si demonstrand cu un continuu entuziasm ca poate suferi rautatea celorlalti fara a se inchide.

Astfel iubirea triumfa. Dar este nevoie de perseverenta.”

Extras din cartea “A face dragoste cu Dumnezeu”, David Deida, Editura Kamala

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *