[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

cuvinte-de-bucurie-si-de-tristete
cuvinte de bucurie si de tristete

Bucuria este tristetea fara masca

Si insasi fantana din care a tasnit rasul vostru, a fost adesea plina de lacrimi.

Si cum ar putea sa fie altfel?

Cu cat mai adanc va sapa-n fiinta tristetea, cu atat mai multa bucurie veti cuprinde in voi.

Cupa in care va asteapta vinul, nu este, oare, aceeasi pe care focul a ars-o in cuptorul olarului?

Iar alauta care va alina sufletul, nu este acelasi lemn, mai inainte, chinuit de cutit?

Cand sunteti veseli, scrutati-va adancul inimii si veti afla ca ceea ce va umple de bucurie nu-i altceva decat ceea ce si tristetea v-a daruit.

Cand sunteti tristi, iarasi scrutati-va inima si veti vedea ca, intr-adevar, lacrimile vin de la ceea ce, candva, desfatarea voastra fusese.

Unii dintre voi spun: „Bucuria este mai mare decat tristetea”, iar altii zic: „Nu, tristetea este mai mare decat bucuria”.

Ci, iata, eu va incredintez ca ele sunt de nedespartit.

Impreuna sosesc in casa voastra si, cand una se aseaza cu voi la masa, nu uitati, cealalta in patul vostru s-a si culcat.

Intr-adevar, sunteti in cumpana, asemenea unei balante, intre bucuriile si tristetile voastre.

Numai cand sunteti goliti de voi insiva, talerele sunt nemiscate si in echilibru.

Cand, insa, paznicul comorii va va ridica spre a-si cantari aurul si argintul, va trebui ca bucuria si tristetea voastra sa se ridice ori sa scoboare”.

Profetul, Kahlil Gibran, Editura Mix[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

3 COMENTARII

  1. Bucuria se opune tristetii asa cum rasul se opune plansului. Bucuria este o negare a tristetii. Sunt notiuni prin care dam sens unor stari pe care le traim .Sunt notiuni corelative pentru ca una fara cealalta nu ar avea sens. O stare de continua bucurie sau tristete ar fi monoton. Lucrurile sunt astfel randuite incat tristetii sa-i urmeze bucuria si invers. Starile de tristete nu trebuie sa ne duca la disperare dupa cum nici cele de bucurie nu trebuie sa ne desprinda picioarele de pe pamant. In stare de normalitate bucuria si tristetea trebuie sa corespunda unor stari de fapt.Daca nu se intampla asfel , tine de patologie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here