Obiceiuri de Craciun in intreaga lume

Publicat: 21 decembrie 2012
Comentarii: 1 Răspunsuri

obiceiuri-de-craciun-in-intreaga-lume
obiceiuri-de-craciun-in-intreaga-lume

Fie ca il numim Mos Craciun, Pere Noel sau Christindl, acest personaj incantator este unul dintre semnele distinctive ale multiculturalitatii. Poate din dorinta de a aprecia mai mult Craciunul, va oferim mai jos o lectura placuta a mai multor traditii si obiceiuri de Craciun in diferite zone ale globului, cu mentiunea ca in procesul de dezvoltare personala putem include cu usurinta lectia de mai jos de cultura generala:

  • Craciunul in Japonia

Desi doar 1% dintre japonezii cred in existenta lui Iisus Hristos, aproape toti sarbatoresc ziua de Craciun. De asemenea, si cadourile fac parte din ritualurile japonezilor. In cultura acestora, se vorbeste despre existenta unui calugar budist care vine la fiecare familie in parte pentru a aduce cadouri copiilor. Unii considera ca acesta are ochi la spate, asa ca toti copiii trebuie sa fie cuminti in preajma sa. Spre deosebire de traditia noastra in care Craciunul este de obicei petrecut in familie, in cazul japonezilor nu este asa. Ei petrec aceasta sarbatoare ajutandu-i pe altii, in special pe cei din spitale.

  • Craciunul in India

Indienii decoreaza pomi precum bananierul sau mango. De asemenea, aprind de Craciun lampi micute si isi impodobesc bisericile cu flori de culoare rosie. Ofera cadouri membrilor familiei si aprind lampi pe care le agata de varful acoperisurilor caselor lor.

  • Craciunul in Australia

Daca noi ne putem bucura de darul zapezii, in Australia Craciunul este de fiecare data foarte calduros. Vremea calduroasa le permite australienilor sa se bucure de continuarea unei traditii inceputa in 1937 care se numeste Colinde la lumina lumanarii. In ajunul Craciunului, mii de oameni se aduna in centrul Melbourneului pentru a canta colindele preferate de Craciun. Noaptea este luminata de miile de lumanari aflate sub cerul liber. La australienii aflati pe plaja, Mos Craciun vine pe o placa de surf.

  • Craciunul in Egipt

In Egipt, Craciunul este sarbatorit in data de 7 ianuarie. In ajunul Craciunului, egiptenii se duc la biserica purtand haine noi. Slujba de Craciun se termina la miezul noptii, o data cu sunetul clopotelor bisericii. Apoi oamenii se duc acasa pentru a manca gustarea traditionala de Craciun numita fata, preparata din paine, usturoi, orez si carne fiarta.

  • Craciunul in China

Copiii decoreaza brazii cu ornamente colorate. Aceste ornamente sunt in general facute din hartie, luand forma florilor, lanternelor si lanturilor. De asemenea, atarna sosete din muselina pentru ca Mosul sa le ofere darurile sale. Chinezii neortodocsi numesc Craciunul Festivalul de Primavara si sarbatoresc printr-o serie de traditii in memoria stramosilor, cat si prin diferitele feluri de mancare. Ca si in alte zone, copiii sunt personajele principale ale acestei sarbatori.

  • Craciunul in Olanda

In Olanda, sarbatorile incep mult mai devreme, Mos Nicolae facandu-si aparitia inca din luna noiembrie alaturi de ajutorul sau, Black Peter. Se spune ca cei doi petrec intregul an gandindu-se la cadourile pe care sa le faca copiilor si notand intr-o carte comportamentul fiecaruia in parte. Ziua de Craciun este plina de activitati specifice si altor zone: mersul la biserica, citirea povestilor, cantarea colindelor.

  • Craciunul in Rusia

In Rusia, numele personajului care aduce cadouri de Craciun este Babushka. Acesta inseamna ,,bunica” , iar legenda spune ca ea a refuzat sa se duca sa-l vada pe Iisus alaturi de cei 3 magi din cauza vremii mohorate. In cele din urma a regretat ca nu s-a dus, asa ca s-a hotarat sa-si umple cosul cu multe cadouri si sa se duca in intampinarea Mantuitorului. Se spune ca ea nu l-a gasit pe Iisus si in speranta de a-l gasi, trece pe la fiecare casa in parte si lasa cadouri copiilor.

Voi ce obiceiuri de Anul Nou cunoasteti?

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *