calauzirea divina si sinele superior
Spiritualitate

Calauzirea divina si sinele superior

calauzirea divina si sinele superior
calauzirea divina si sinele superior


“Pentru a putea fi calauzit in mod corect si permanent, este foarte important sa deosebesti adevarata intelepciune divina de dorintele imaginatiei tale sau de vocea tematoare a egoului tau. Daca vei intelege in ce constau diferentele dintre acestea, vei putea respecta sfaturile celeste cu mai multa incredere.

Din fericire, aceste diferente sunt cat se poate de clare si de usor de inteles. Calauzirea divina vine de la Dumnezeu si de la toate emanatiile sale, inclusiv de la sinele tau superior, de la maestrii realizati, aflati la unison cu El, si de la rudele decedate. Indicatiile false vin de la sinele tau inferior, adica de la egoul tau, dar si de la egoul altora. Sa vedem in continuare in ce constau diferentele dintre sinele superior si cel inferior.

“Ii veti cunoaste dupa fructele lor.” Aceasta afirmatie biblica descrie perfect metoda de deosebire a indicatiilor primite de la sinele superior, respectiv de la cel inferior. Sinele superior este acea parte a fiintei pe care a creat-o Dumnezeu si care a ramas neschimbata de atunci. Fiind o creatie divina, el este perfect, complet si desavarsit, intrucat este creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu.

Fiind in permanenta conectat cu Dumnezeu, sinele superior actioneaza ca un receptor telefonic atunci cand ti se adreseaza Dumnezeu, ingerii sau maestrii realizati. Aceasta este sursa autentica a calauzirii divine.

Sinele inferior nu a fost creat de Dumnezeu. Noi suntem cel care l-am inventat, prin convingerea noastra plina de teama ca suntem separati de Dumnezeu si de semenii nostri. O mare parte din lumea in care traim este creatia sinelui nostru inferior, dincolo de voia lui Dumnezeu.

Asa se explica de ce lumea exterioara pare dominata de saracie, separatie si pericole. Tot ce este real si etern este creat de Dumnezeu. Dimpotriva, creatiile sinelui inferior nu sunt altceva decat niste iluzii.

Chiar egoul insusi este o iluzie nascuta din teama. Acest lucru imi reaminteste de marea scena din filmul Vrajitorul din Oz, in care eroii descopera ca marele si inspaimantatorul Oz nu este altceva decat un om obisnuit. “Nu-i acordati atentie omului din spatele cortinei,” porunceste el, dar toata lumea isi da seama ca spectacolul pe care l-a pus la cale nu este decat un joc de oglinzi si iluzii.

Tot ce nu este iubire pura reprezinta o proiectie a sinelui inferior. Desigur, acesta nu doreste sa recunoasca faptul ca se teme. Daca si-ar asuma responsabilitatea pentru decizia sa de a privi aceasta lume prin filtrul fricii, egoul ar trebui sa aleaga o alta modalitate de a privi, or daca omul nu s-ar mai teme, sinele sau inferior ar trebui sa dispara, caci nu ar mai indeplini nicio functie.

Egoul este ferm hotarat sa isi prezerve existenta; de aceea, investeste pe termen lung in tot ce poate perpetua teama. El proiecteaza aceasta teama in afara sa si isi imagineaza ca este persecutat.

Caracteristicile sinelui superior si inferior

Sinele superior

  • plin de iubire
  • increzator
  • implinit
  • te indeamna sa iti implinesti menirea divina
  • este interesat ca toate partile implicate sa aiba de castigat
  • relatii sigure
  • constiinta limpede
  • focalizat asupra momentului prezent
  • consistent
  • te face sa te simti protejat si mangaiat
  • are o voce pozitiva, chiar daca te avertizeaza de un pericol
  • generos
  • sigur pe el

Sinele inferior

  • invidios
  • nesigur
  • crede in lipsuri
  • doreste sa iti amani implinirea menirii
  • este competitiv, crede ca pentru ca o parte implicata sa castige, cealalta parte trebuie sa piarda
  • se teme de abandonare
  • se simte vinovat
  • manipuleaza si creeaza intrigi de culise
  • este impulsiv si inconsistent
  • te face sa te simti speriat si nesigur
  • are o voce abuziva si solicitanta
  • lacom
  • confuz
Binele poate veni din orice directie, chiar si in urma ascultarii egoului nostru. La urma urmelor, ce alta modalitate mai buna avem sa distingem vocea acestuia decat sa ii dam ascultare? Cu totii ne-am aflat in situatii in care am ascultat de vocea egoului nostru si indepartandu-ne de calauzirea lui Dumnezeu, pentru ca mai apoi sa suportam consecintele de rigoare.

De cate ori nu s-a intamplat sa ne dorim sa fi ascultat de vocea sinelui nostru superior?

Ambele voci ne permit insa sa invatam si sa crestem din punct de vedere spiritual. De aceea, nu trebuie sa ne pedepsim niciodata singuri daca mai facem din cand in cand erori de judecata.Daca vei incerca sa urmezi calauzirea divina, egoul tau va incerca sa te abata de la drumul tau.
Sa spunem ca primesti inspiratia de a-ti deschide o afacere. Stii ca aceasta inspiratie provine de la Dumnezeu si de la ingerii lui, intrucat este plina de forta, iti parvine in mod repetat si iti este transmisa intr-o maniera plina de iubire. De aceea, incepi plin de entuziasm noua aventura. Desi o parte din tine se simte intimidata de anvergura proiectului, acesta te face totusi sa te simti plin de entuziasm si fericire.

In schimb, ego- ul tau nu este deloc multumit ca ai inceput un proiect bazat pe iubire si pe fericire. El stie ca daca vei reusi, nu te va mai putea controla, ca vei renunta sa mai acorzi atentie pretentiilor sale tiranice, preferand sa te centrezi intr-o perspectiva plina de iubire. Tu de cine vei asculta?

De care din cele doua voci vei asculta?

Adevarata calauzire divina

Sfaturile sinelui inferior sau ale egoului
“Ia-o la stanga pe acest drum, chiar acum.” “Ce prostie! In acest fel, nu voi face decat sa intarzii.”
“Du-te si vorbeste cu persoana aceea.” “Cel mai probabil, acea persoana nu ma simpatizeaza deloc.”
“Lasa-i un bacsis mare cameristei de hotel.” “De ce sa-i dau bacsis cameristei? La urma urmelor, n-am s-o mai vad niciodata in viata.”
“Incepe sa scrii o carte.” “Despre ce as putea scrie? Si oricum, ce editura ar accepta sa ma publice?”
“Esti un vindecator.” “Numai oamenii cu un har special sunt vindecatori. Eu nu am niciun har.”
“Ai foarte mult de daruit acestei lumi.” “Poate ca intr-o zi voi deveni bogat si faimos.”
“Ofera-te ca voluntar la acel centru de copiii.” “Nu am suficient timp.”
“Petrece mai mult timp in natura in dimineata aceasta.” “O sa merg maine la plimbare.”
“Suna-l chiar azi pe X.” “De ce m-as deranja? Oricum, nu cred ca-si mai aduce aminte de mine.”
“Totul se va termina cu bine.”            “Si daca nu se va termina cu bine?”


Extras din cartea de spiritualitate ” Calauzirea divina. Cum poti intra in dialog cu Dumnezeu si cu ingerii tai pazitori.”, Doreen Virtue, Editura Adevar Divin.

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *