Beneficiile si aparitia Taiji Qigong

Publicat: 7 februarie 2010
Comentarii: Fără răspunsuri

beneficiile si aparitia taiji qigong
beneficiile si aparitia taiji qigong

Pe langa relaxare si o stare de bine extraordinara, aceasta tehnica are efecte uimitoare asupra starii de sanatate. O intrebare legitima este: cum se poate ca o tehnica atat de subtila si delicata, care implica atat de putin efort, poate avea efecte incredibile asupra organismului nostru?

Taiji Qigong foloseste energia personala pentru a usura vindecarea si pentru dobandirea unei stari de bine generale.

Modelul folosit de Taiji Qigong se bazeaza pe premisa ca exista un sistem bioenergetic in corpurile noastre. Bioenergia sau Qi este condusa prin corp de canale numite meridiane – exact in acelasi fel in care venele transporta sangele.

Sunt 12 meridiane principale si 8 secundare. Ele transporta Qi-ul in corp si prin organele majore. Intreruperea sau blocarea curgerii Qi-ului prin corp, duce la blocaje energetice si boli.

Taiji Qigong functioneaza astfel: miscarile musculare care se fac prin exercitii sunt facute special pentru a stimula curgerea Qi-ului in corp, si in organele principale. Atunci cand Qi-ul curge incet si natural, oamenii se simt bine.

Alte exercitii implica cresterea nivelului Qi-ului, ceea ce conduce la o viata lunga, sanatate mai buna si recuperare rapida de pe urma accidentelor sau traumelor fizice.

Chiar si cele mai serioase probleme de sanatate pot fi tratate si imbunatatite prin Qigong.

Accentul pus pe pozitia corecta a corpului si a coloanei vertebrale in timpul practicii duce la eliberarea tensiunii si a presiunii. Postura buna a corpului aduce imbunatatiri sistemului digestiv si indeparteaza tensiunea musculara a spatelui.

Mutarea greutatii de pe un picior pe altul este un exercitiu des intalnit in cadrul acestei tehnici, precum si extinderea si ridicarea mainilor, a picioarelor si a bratelor. Toate aceste miscari au in comun un lucru: greutatea este lasata de fiecare data pe diferite incheieturi, astfel incat sa creasca nivelul de nutrienti la nivelul fiecarei incheieturi pe rand, iar miscarile sa se poata face mai usor si cu mai multa libertate de miscare.

Miscarile lente dintr-un exercitiu de tai chi arata numarul incredibil de mare de rotatii ale incheieturilor care pot fi facute. In acelasi timp, muschii, ligamentele si tendoanele care protejeaza si sprijina incheieturile sunt intarite prin aceste exercitii, si devin mobile si santoase. Toate acestea se intampla in timpul sedintelor Taiji Qigong.
Practica regulata a acestei tehnici anuleaza practic posibilitatea de a suferi de probleme precum lumbago, artrita sau sciatica.

Si, bineinteles, beneficiile psihologice de pe urma acestei legaturi minte-corp dobandita prin aceste exercitii sunt de nepretuit. Atunci cand iti directionezi mintea pentru a te focaliza pe exercitii, vei vedea ca orice alte ganduri care te distrageau inainte de la activitatile tale vor disparea. Pacea mintii este probabil ca este cel mai important beneficiu pe care il poti castiga prin aceasta tehnica de evolutie spirituala.

Alte beneficii:

O minte mai clara si mai relaxata- asta se va intampla inca din prima zi de exersare.

Studiile clinice facute in SUA spun ca echilibrul si impacarea cu sine pot interveni numai dupa 8 saptamani de exersare a unui set simplu de miscari din diferite stiluri de taiji.

Alte beneficii includ functionarea mai buna a organelor interne, respiratie imbunatatita, reglarea problemelor de somn, nivel de energie mai ridicat, suplete, reducerea stresului, abilitate sporita de a face fata situatiilor dificile.

Aparitia Taiji Qigong

Legenda spune ca intr-o zi preotul taoist Chan San Feng, ce locuia in apropierea manastirii Shaolin a fost deranjat din meditatiile sale de catre un zgomot asurzitor. Iesind sa vada ce s-a intamplat a observat lupta dintre un sarpe si un cocor. Privind sarpele zbatandu-se si unduindu-se in cercuri ca reactie la tacticile cocorului, si cocorul aparandu-se de atacurile sarpelui prin batai usoare ale aripilor, a realizat puterea superioara ce o are in lupta abordarea stilului usor fata de cel dur, de intelepciunea tactica a miscarilor circulare si importanta anticiparii tacticii oponentului.

Meditand la cele vazute Chang San Feng a creat Taiji Quan (forma in 13 miscari).

Nimeni nu stie cum s-a transmis mostenirea lui Chang San Feng in urmatorii 500 de ani, in afara de faptul ca a trecut de la un maestru la un discipol ales, in mare secret, si nu a fost niciodata predata in temple sau scoli de arte martiale. Unul din acesti maestri a fost Chen Wangting care a transmis mai departe aceasta arta timp de cinci generatii lui Chen Changxing.

Dezvoltarea ulterioara

Tanarul Yang Lu Chan a lucrat ca servitor in casa lui Chen Changxing si fiind dornic sa invete boxul familiei Chen s-a imprietenit cu cei doi fii ai stapanului. Dar era imposibil pentru un strain din afara familiei Chen sa fie acceptat sa invete stilul de lupta al familiei. Astfel Yang Lu-Chan urmarea in secret antrenamentele familiei Chen.

In curand a ajuns destul de eficient in boxul pe care-l spionase iar intr-o zi urmarind demonstratiile publice pe care le efectua elevii maestrului Chen , nu s-a putut abtine si a facut remarci la calitatea proasta a boxului pe care-l practicau elevii sai. Imediat a fost pus la incercare, in urma careia i-a invins pe toti elevii lui Chen, inclusiv pe fii sai. Apoi a marturisit ca a urmarit antrenamentele si s-a antrenat singur in secret. Foarte impresionat, Chen Changxing a incalcat traditia familiei si l-a acceptat ca elev, adoptandu-l timp de 18 ani.

Aparitia Taiji Qigong

Dupa acesta perioada lunga in care a invatat boxul familiei Chen a plecat la Beijing dar in urma unor lupte pe care le-a pierdut s-a intors la maestrul sau Chen Changxing care l-a invatat ceva diferit de data aceasta, principii interne care nu mai semanau cu boxul familiei Chen si mai curand cu un stil format din 13 miscari, 8 posturi si 5 pasi care corespund traditiei taoiste. Dupa aceasta initiere a primit manualele de lupta ale familiei Chen si a fost numit succesorul lui Chen Changxing.

Intorcandu-se la Beijing a capatat faima de luptator de neinvins in urma numeroaselor lupte capatand numele de Yang Wudi (Yang Invincibilul sau Yang cel de Neinfrant). In urma faimei obtinute a devenit instructorul oficial al garzilor imperiale.

Imparatul i-a cerut atunci sa predea boxul sau la curtea imperiala iar Yang Lu Chan a fost pus intr-o situatie dificila: sa il refuze pe imparat insemna condamnare la moarte, iar sa predea principiile interne, famiilor de aristocrati manciurieni era ceva de neconceput.

Yang Lu Chan a fost pus in situatia sa modifice forma originala intr-un set cu mult mai multe miscari eliminand din acesta elementele interne care asigura eficacitatea si forta stilului.

Astfel ca ziua ii invata pe bogati stilul sau modificat, iar noaptea tarziu Yang Lu Chan continua sa practice in secret forma sa scurta formata din 13 miscari. Aceasta forma secreta predata doar celor trei fii ai sai si celor mai apropiati discipoli poata numele de Taiji Qigong.

Forma scurta, secreta a lui Yang Lu Chan va fi invatata in cadrul seminarului “Esenta Interna a Taiji Qigong“, la care va invitam in perioada 27-28 februarie.

De asemena, daca stiti si alte cursuri Qigong ce au loc in Bucuresti sau in alte orase din Romania, asteptam sa ne contactati.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *