2012: sfarsit al lumii, evolutie spirituala?

Publicat: 20 septembrie 2011
Comentarii: Fără răspunsuri

2012-sfarsit-al-lumii-evolutie-spirituala
2012-sfarsit-al-lumii-evolutie-spirituala


Suntem la un pas distanta de 2012… un timp care da nastere la numeroase discutii si puncte de vedere. Din curiozitate, teama, dorinta de informare sau pur si simplu din divertisment, am ajuns cu siguranta macar o data sa ne lovim de problematica asa-zisului sfarsit al lumii in 2012 si a judecatii de apoi. Calendarul Maya, vechi de mii de ani, mai precis decat calendarul gregorian, se incheie in data de 21 decembrie 2012. Fapt care a adus neliniste, teama si ingrijorare oamenilor de pe intreg globul pamantesc. Caci in viziunea multora, sfarsitul unui calendar atat de precis, nu poate prezice decat sfarsitul lumii. Pentru altii el ar reprezenta momentul cand adevarul ne va fi relevat, o trecere intr-o alta dimensiune sau pentru altii, transformare si reinnoire la nivelul constiintei individului – acestia sugerand ca dupa 2012 o noua era de evolutie spirituala s-ar putea renaste.

S-au dezvoltat astfel tot felul de scenarii cu referire la data respectiva: de la cataclisme devastatoare, inversarea polilor magnetici, modificari dramatice de clima, modificarea ADN-ului uman, venirea extraterestilor, alinierea soarelui cu centrul galaxiei, corpuri ceresti care vor ajunge in coliziune cu pamantul pana evolutie spirituala si ascensiune la ceruri cu propriul corp fizic sublimat.

Astfel, teoriile actuale spun ca pe masura ce ne apropiem de 2012 vom fi marcati de mari transformari la nivelul planetei: devastari terestre, schimbari sociale, politice etc. Lucru care de altfel se dovedeste corect in prezent in toate domeniile vietii: trecem prin transformari la nivelul climei, poluare excesiva, topirea calotelor glaciare, ridicarea nivelului marilor si oceanelor, modificare magnetismul pamantului, accelerarea timpului si a tuturor evenimentelor etc. Si de parca toate acestea nu ar fi fost de ajuns, „beneficiem” si de un haos economic, epuizarea resurselor, criza combustibililor, criza alimentara, iar oamenii se inteleg tot mai putin unul pe altul si chiar pe ei insisi…

David Bruce Hughes spune ca in zilele noastre nu doar timpul in care traim este un timp al schimbarilor, ci insasi schimbarea se accelereaza, fie ca e vorba de politica, economie, domenii ale vietii sau clima. Tot ce se poate schimba se va schimba. Ce se poate schimba? Tot ceea ce nu sta corect in Creatie. Fie ca este vorba despre vreme, economie, politica, familie, institutii, tehnologie, religie etc.

Accelerarea fenomenelor naturale, a societatii, a experientelor individului

Daca privim in trecutul chiar si apropiat observam ca dezastrele naturale de mare amplitudine  se produceau doar la intervale mari de timp. Cutremure, cicloane, inundatii, avalanse devastatoare, alunecari de teren, valuri de frig si seceta existau la distante mari de timp intre ele. Astfel, dupa un astfel de dezastru, oamenii vorbeau ani de zile despre acesta si pana la a se mai produce un eveniment nou, de o mare amplitudine. Astazi aceasta rata s-a schimbat: nu vorbim doar despre o catastrofa pe an, ci de mai multe.

Viata noastra pamanteasca este si ea supusa acestei accelerari generalizate. Experientele par sa se succeada cu repeziciune una alteia. Viata este tot mai agitata, mai intensa, mai plina de evenimente. Astfel, nu bine s-a produs un eveniment, ca altul a si aparut deja: o schimbare a profesiei, urcusuri si coborasuri financiare, schimbari in ceea ce priveste caminul, relatiile, cariera, partenerii (rata inalta a divorturilor) etc.

“Succesiunea de calamitati ce loveste omenirea ca urmare a evenimentelor accelerarii si a propriei ei karme nu se intampla fara sa ne aminteasca de plagile descrise de catre profetii Vechiului Testament si a Cartii Apocalipsei. Aceste plagi au fost anuntate pentru omenire pentru sfarsitul vremurilor, pe timpul judecatii de apoi. Judecata de apoi este timpul in care are loc o separare intre «oi si capre» sau intre «grau si neghina» (Matei 26,4), adica separarea dintre spiritele cu vointa buna care se straduiesc sa faca bine si cei care nu aspira sa faca acest lucru. Acesta este un timp de mari rasturnari ca urmare a intoarcerii accelerate a fiecarei karme ramase pentru fiintele umane. Fiecare om se confrunta cu intoarcerea accelerata a tot ce ea a semanat. El se poate intari prin actiunile sale nobile sau se poate distruge sub avalansa de repercusiuni negative ce ea le-a creat, in functie de atitudinea lui fata de ceea ce se intampla, impreuna cu natura sa.” (Christopher Vasey)

Unele dintre teoriile despre 2012 vorbesc despre ascensiunea si inaltarea omenirii, “o transformare extraordinara si o oportunitate pentru crestere spirituala, o tranzitie de la o varsta a  lumii la alta.”

“Cel mai important pas spre o “inaltare a umanitatii”, care este anuntata pentru lume dupa 2012 – si care este de fapt intr-o  disperata nevoie – este, in opinia mea, o trezire din aceasta pasivitate. Unii ar trebui sa lucreze destul de mult pentru a depasi imaginea lor despre o lume esoterica iluzorie sau altii la dogma lor religioasa si – pentru a treia categorie de oameni – pentru a elimina ”stiintificii” ochelari de cal care ii impiedica sa recunoasca existenta non-materialului si a planurilor ceresti. Iata un lucru pe care majoritatea oamenilor il percep chiar in mod corect: universul striga  catre omenire ca aceasta sa isi schimbe orientarile sale – si nu avem mult timp lasat la dispozitie pentru asta!” (Werner Huemer)

Intrebarea zilei ar trebui sa fie: Ce pot sa fac ca sa ma schimb? Ce pot face sa imi schimb viata? Daca ne-am concentra pe bine si l-am cultiva in tot ce facem, constant si permanent, viata noastra ar incepe sa se schimbe si ea in bine. Binele ar urma ca o consecinta legica, fireasca. Orice schimbare in interior, ne insoteste si in exterior.

Totul este in schimbare in lume. Insa noua oamenilor, “ne place sa beneficiem, sa controlam, sa detinem lucruri – care sunt de fapt proprietate a lui Dumnezeu. Nu putem controla ce vrea sa faca Dumnezeu cu proprietatea sa. Dar cand vrem sa il slujim pe Dumnzeu si consideram totul proprietatea sa, atunci nu vom mai avea parte de aceasta suferinta.” (David Bruce Hughes)

Doina Olariu, utilizator Aimee.ro, resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala

Subiectul este pe larg dezbatut in ebook-ul gratuit despre 2012.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *