6 cai naturale pentru o digestie usoara
Sanatate

6 cai naturale pentru o digestie usoara

6 cai naturale pentru o digestie usoara

6 cai naturale pentru o digestie usoara

Pentru a avea o digestie usoara, este necesar sa fim constienti de reactiile organismului nostru la diferite alimente, cat si la factori exteriori precum stresul.

In cele ce urmeaza, regasiti o serie de sfaturi care sa ne ajute din aceste puncte de vedere:

1. Renuntati pe cat posibil la zaharuri si carbohidrati.

Zaharul si carbohidratii au tendinta de a cauza balonarea si incurajeaza dezvoltarea uneor bacterii deloc benefice pentru organismul nostru. De asemenea, zaharul in exces poate duce la castigarea kilogramelor in plus, la schimbarea greutatii si contribuie la aparitia diabetului.

2. Incercati sa eliminati glutenul.

Nu numai ca ajuta la o digestie usoara, dar eliminarea glutenului din alimentatia zilnica ajuta si la relaxare si detensionare. Acest lucru este in special valabil in cazul persoanelor care au probleme intestinale inflamatorii precum boala Crohn sau ulcerul. De asemenea, ajuta si in cazul altor afectiuni precum gazele, balonarea sau constipatia. Graul, secara si orzul sunt principalele cereale care contin gluten, asa ca incercati sa consumati orez brun, quinoa si porumb ca alternative.

3. Consumarea alimentelor probiotice

Acest aspect include mancarurile fermentate, referindu-se la bacteriile benefice organismului. Nu numai ca imbunatatesc sanatatea organismului, dar sunt digerate partial de bacterii, ajutandu-ne sa digeram mancarea cu mai multa usurinta. Bacteriile brobiotice previn afectiuni precum diareea, constipatia, gazele sau balonarea.

4. Evitarea excesului alimentar

Cea mai evidenta plangere o noastra legata de incapacitatea de a avea o digestie usoara consta adesea in excesul de alimente, acesta avand ca efecte arsurile stomacale si senzatia ca suntem prea plini. A consuma alimente in exces ne poate conduce catre balonare la nivel abdominal, diaree si constipatie – ca sa nu mai mentionam castigarea in greutatea pe care cu siguranta nu v-o doriti.

5. Ce spuneti de mai putina cafea?

Aceasta poate actiona destul de dur asupra sistemului nostru digestiv si poate cauza diaree exagerata. Daca totusi nu sunteti prea tentati sa renuntati la acest viciu, este indicat sa nu beti cafea pe stomacul gol, ci sa o alaturati unei gustari. Ca o alternativa, beti mai multa apa, limonada sau ceaiuri verzi.

6. Practicarea managementului stresului

Stresul poate avea un impact negativ asupra digestiei noastre. Pe unii ii trimite mai rapid catre baie in timp ce altora le incetineste digestia intr-un mod evident. Stresul pshilogic are un efect evident asupra corpului, asa ca practicati rasul, exercitiul fizic, exercitiile de respiratie, yoga si meditatia pentru a face fata stresului fiecarei zile.

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *