esec si succes imbratiseaza posibilitatea esecului
Psihologie practica / Motivatie si succes

Esec si succes: Imbratiseaza posibilitatea esecului!

depurtat.ro
libris.ro

Intre esec si succes

Mi-e atat de frica de succes incat nici nu mai stiu sigur ca imi place, cu toata grandoarea si branding-ul din spate. Dar posibilitatea unui esec, incantarea adrenalinei, riscul, sentimentul pe care iI am inainte sa sar in necunoscut: IUBESC asta!

Imi place sa incerc lucruri noi, sa trec prin experiente noi si sa fiu inovativ in toate felurile. Si cred ca asta se intampla cu toti antreprenorii. Riscul unui esec iti ofera sansa sa te testezi pe tine insuti, sa-ti testezi abilitatile si curajul. Este o provocare pe care ti-o oferi tie insuti.

Este foarte incitant intr-adevar. Succesul? Ma blocheaza.

“Succesul” este supra-estimat in societatea noastra. Ce este succesul? Cand devii un om de succes? Cand esti bogat? Cand esti faimos? Cand ti-ai atins scopurile pe care le-ai setat?

Pentru mine, succesul nu inseamna nimic. Pentru ca atunci cand o persoana este de foarte mare succes intr-o arie a vietii sale, probabil ca nu este la fel de succes in alte arii. Corect?

Succesul este o sabie cu doua taisuri. Te tine pe loc. Cand ai succes la ceva, esti fortat sa continui sa faci acel lucru. Atunci cand ii inspiri pe altii, iti creezi un angajament sa te ridici la asteptarile lor – si la ale tale.

Pentru ca, de fapt, ai succes doar atunci cand faci acel lucru. Iti ia efort sa-ti schimbi focalizarea si nu te mai poti dezvolta in alte directii. Atunci cand ai succes, provocarea de a lucra la altceva decat la zona in care ai succes si de a-ti asuma riscuri legate de o noua idee devine mai putin atragatoare.

Posibilitatile dintr-un esec

Eu raman mai degraba la potentialul urias pe care il are in el un posibil esec decat la a fi sigur de succes. Pentru ca atunci cand ne asteptam sa castigam, altcineva poate deja a facut-o.

Posibilitatea de a esua insa iti poate oferi mult mai mult. Este o aventura, o chemare.

Intotdeauna asuma-ti riscuri! Nu te indeparta de posibilitatea de a esua. Pentru ca un esec te face sa cresti, te face mai puternic si mai experimentat. Te face mai interesant si-ti ofera multe povesti de povestit.

Dar fii atent: nu permite esecului sa te transforme intr-un om amar. Imbratiseaza posibilitatea esecului si foloseste-l ca sa cresti!

Sursa: http://scoopempire.com

depurtat.ro
libris.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Marcela Sandu spune:

    Pot invata din esecuri, dar nu pot afirma ca-mi sunt dragi. Stiu clar, cand am esuat m-am intristat, m-am blocat, mi-am creat neincredere. Dimpotriva daca am avut succes intr-un proiect, acest fapt m-a mobilizat si m-a determinat sa continui, sa ma mobilizez, mi-a dat incredere. Pana la urma esecul si succesul sunt percepute diferit la nivel individual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *