darul sperantei
Psihologie practica / Motivatie si succes

Darul sperantei

darul sperantei

darul sperantei

Unul dintre cele mai mari daruri din lume este speranta.

Datorita ei, totul este posibil. Speranta este o decizie si o alegere. Alegerea de a avea incredere in viata. Sa stim in orice moment ca avem resursele necesare pentru a face fata tuturor lucrurilor care vin in viata noastra.

De se sa alegem speranta? Iata cateva motive:

1. Diferenta intre a trai cu speranta si a trai cu teama este ca diferenta intre viata unui erou si viata unui om las.

Cei care traiesc in frica refuza sa-si asume riscuri si traiesc o viata mediocra.  Cei care traiesc cu speranta ajung acolo unde ii poarta visele si traiesc o viata plina de aventuri.

2. Viata este sinonima cu schimbarea.

Fiecare suferinta si durere pe care o experimentam va lua sfarsit, iar aceasta este o cauza pentru a avea speranta. Asa cum spunea Jean Kerr : “Speranta este sentimenul pe care il ai atunci cand stii ca sentimentul pe care il ai nu e permanent.”

3. Speranta este visul unui om treaz. A trai fara speranta inseamna sa incetezi sa mai traiesti.

Nu este posibil ca cineva sa fie constient de sine si sa nu aiba speranta si bucurie, caci asa cum spune Osho: “ Ignoranta inseamna capacitatea de a ignora. Trebuie ca ignori pasarile, copacii, florile, oamenii. Altfel, viata este extrem de frumoasa, incat daca ai putea sa o vezi asa cum este nu te-ai mai opri din ras si veselie. Ai continua sa  canti si sa razi in interiorul tau…Viata nu este plictisitoare, mintea este plictisitoare. Si ne inconjuram de atata minte incat nu mai permitem vietii sa intre in interior. Pune deoparte cunoasterea! Priveste cu ochi simpli si vei afla ca viata este o surpriza constanta.”

4. Speranta ne sprijina. Ne da puterea sa cautam solutii sa facem tot ce se poate sau sa acceptam ce nu poate fi schimbat.

5. Cand traim cu speranta, vom fi in pozitia sa dam mai departe speranta. Asta este un lucru de nepretuit.

6. Speranta este motorul actiunii. Cand suntem plini de speranta, avem un motiv sa actionam.

7. Speranta este steaua care ne calauzeste in procesul de dezvoltare personala.

8. Cel care nu spera sa castige a pierdut déjà. Omul care are speranta vede succes acolo unde ceilalti vad esec si vede rasarit acolo unde ceilalti vad furtuna.

9. Rabdarea este o cheie catre succes si numai cei care au speranta sunt rabdatori.

Iata cateva moduri de a mentine speranta vie:

1. Sa actionam in ciuda fricilor. Curajul nu este absenta fricii, ci este mai degraba parerea ca altceva este mai important decat frica.

2. Ca sa indeplinesti lucruri mari, trebuie nu numai sa actionezi, ci si sa visezi;
nu numai sa planifici, ci sa si crezi. Unde nu este viziune, nu este speranta.

3. Nu spera ca problemele tale sa devina mai mici; spera ca tu sa devii un om mai puternic.
Nu spera sa primesti mai mult din ceea ce ai, ci spera sa fii mai recunoscator pentru ceea ce ai acum.

5. O metoda sigura de a sustine speranta este sa sa traiesti intens de ziua de azi. Ingrijorarea nu scuteste ziua de maine de pareri de rau ci fura puterea zilei prezente.

6. St. Francis of Assisi (1181 ~ 1226) are un sfat pretios: “incepe prin a face ce e necesar b) fa ceea ce e posibil c) apoi brusc te vei trezi ca faci imposibilul.

Iata cateva citate despre speranta:

1. “Speranta vede invizibilul, simte intangibilul si atinge imposibilul.” (Charles Caleb Colton)

2. “Putinul pe care il poti face in viata ta este acela da a-ti da seama la ce speri. Si apoi traieste cu aceasta speranta. Nu o admira de la distanta, ci traieste chiar in ea, sub acoperisul ei.” (Barbara Kingsolver)

3. “Speranta nu este acelasi lucru ca optimismul. Nu este convingerea ca ceva va iesi bine, ci certitudfinea ca lucrurile au un sens, indiferent de cum se intampla.” (Vaclav Havel)

Suntem la fel de mari precum sperantele noastre ! Haideti sa traim o viata plina de sperante!

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *