Despre organizare sau despre esecul transformat in reusita

Publicat: 9 septembrie 2013
Comentarii: Fără răspunsuri

despre organizare sau despre esecul transformat in reusita

despre organizare sau despre esecul transformat in reusita

Multi dintre noi nu am reusit sa ne imprietenim niciodata cu termenul “organizare”.

Pe cat de concret este definit acest termen, pe atat de abstract se regaseste in procesul nostru de dezvoltare personala.

Voi incepe prin a va impartasi cum stau lucrurile in cazul meu.

Noaptea pare intr-adevar un sfestnic bun. Imi notez lucrurile pe care le am de indeplinit in ziua urmatoare si adorm impacata. Insa, dimineata, acestea par sa aiba aproape intotdeauna o alta semnificatie. Brusc, imi dau seama ca as avea alte evenimente de bifat in acea zi. Ca sa nu mai vorbim ca nu respect timpul acordat fiecarei activitati in parte. Desigur, acest lucru nu se intampla intotdeauna. Dar se intampla suficient de des pentru a-mi pune cateva semne de intrebare.

Poate ca va regasiti si voi in acest scenariu. Pentru oameni ca mine si va voi, dornici sa inteleaga ceva mai mult despre adevarata organizare, am scris acest articol.

In cele ce urmeaza, va vom prezenta o serie de sfaturi despre organizare pe care speram sa le indeplinim intr-o buna zi:

1. 3 sarcini importante

Este indicat ca in fiecare zi sa notam 3 sarcini pe care pe masura ce le vom, vom simti ca am fost cu adevarat eficienti.

2. Sa avem intotdeauna la indemana ceva de notat.

Poate ca la locul de munca agenda noastra este destul de organizata. Dar ce ne facem daca ne trece prin minte un plan atunci cand suntem in metrou, in drum spre casa? Putem folosi telefonul mobil pentru a nota ideea noastra. Sau putem avea o mica agenda pe care sa o avem mereu cu noi. Important este sa fim pregatiti daca inspiratia “ne loveste” in momente neasteptate.

3. Evitarea multitaskingului.

Poate ca unul dintre cele mai importante sfaturi legate de organizare este sa acordam fiecarei sarcini timpul sau. Daca vom respecta o anumita perioada de timp pentru fiecare lucru pe care il avem de indeplinit, atunci cu siguranta vom reusi sa aducem un plus de organizare vietii noaste.

De exemplu, daca pe parcursul unei saptamani dorim sa indeplinim mai multe sarcini, atunci ar trebui ca fiecare zi sa fie dedicata unei activitati. Astfel, luni putem face miscare, in timp ce marti si miercuri citim la romanul preferat. Ne putem crea in fiecare saptamana un alt program in functie de prioritatile noastre.

4. Rezolva acum ceea ce ai de rezolvat.

Vi s-a intamplat ca din diferite motive sa refuzati o sarcina pe care mai tarziu sa nu reusiti sa o indepliniti? Daca raspunsul este Da, atunci ganditi-va ca anumite activitati isi au timpul lor si nu suporta amanare.

5. Pune-l la locul lui dupa ce l-ai folosit.

Poate ca nu v-ati gandit niciodata la asta, insa ne putem referi la organizare chiar si atunci cand avem in vedere curatenia. De exemplu, putem spala farfuria imediat dupa ce am folosit-o. Putem pune periuta de dinti la locul ei sau putem duce gunoiul cand observam cum cosul incepe sa se umple. Toate aceste lucruri pot parea minore, insa, realizate la momentul lor, ne vor ajuta sa fim mai eficienti.

6. Impartirea materialelor pe culori.

Putem imparti materialele in dosare rosii, galbene, albastre sau verzi. Astfel, tot ceea ce trebuie realizat astazi merge in dosarul rosu. Contactele sau orice alte informatii asociate cu clientii se indreapta catre dosarul galben. Activitatile pe care dorim sa le indeplinim in afara locului de munca merg in dosarul verde.

7. Un mic panou in propriul dormitor.

Acesta poate fi divizat in 2 sectiuni: “ De realizat” si “Astazi”. In prima categorie intra o lista generala a lucrurilor pe care le avem de indeplinit, in timp ce in cea de-a doua lista intra lucrurile pe care le avem de indeplinit astazi. Atunci cand vedem propriu-zis care sunt sarcinile pe care le avem de indeplinit intr-o zi, ne putem stabili prioritatile cu o mai mare usurinta.

8. Tu iti controlezi viata.

Pana in acest punct, putem afirma ca am aflat mai multe despre organizare. Am descoperit diferite metode specifice prin care putem deveni mai eficienti atat acasa, cat si la locul de munca. Am aflat ca este util sa avem diferite liste si chiar ne putem delimita sarcinile folosind cate o culoare pentru fiecare aspect al vietii noastre.

Dar, in ciuda acestor aspecte, este important sa privim in noi insine si sa ne intrebam cu sinceritate:

Ce ma motiveaza sa indeplinesc aceasta sarcina? De ce aceasta activitate reprezinta o mai mare prioritate pentru mine decat cealalta? Ce ma impiedica sa realizez aceasta sarcina?

Asadar, consider ca toata aceasta incercare numita organizare devine palpabila atunci cand este insotita de un alt element la fel de important. Acela poarta numele de motivatie.

Asadar, poate ca intrebarea pe care ar trebui sa ne-o adresam este: Cat de motivati suntem in a indeplini o sarcina astfel incat organizarea sa devina doar un mic test pe care il vom trece cu brio?

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *