economisire bani
Dezvoltare personala / Prosperitate

7 sfaturi utile pentru a economisi banii

libris.ro
depurtat.ro

7-sfaturi-utile-pentru-a-economisi-banii

7-sfaturi-utile-pentru-a-economisi-banii

Fie ca ne dorim sa stangem bani pentru un anumit scop, fie ca ne dorim sa ii avem pusi deoparte pentru “zile negre”, regasim mai jos 7 sfaturi utile care ne vor invata cum putem economisi banii:

1. Cafeaua diminetii

In loc sa luam de la automat in fiecare dimineata cate o cafea, mai bine ne-o facem de acasa. Astfel, nu numai ca economisim bani, dar ne si putem bucura de o cantitate mai mare decat cea de la automat.

2. Sa cumparam haine pentru anotimpul urmator.

Intotdeauna hainele de vara sunt la reducere iarna si invers. Desi la inceput s-ar putea sa para costisitor, vom vedea ca planul este unul destul de bine realizat.

sfaturi utile
sfaturi utile

3. Pune bani deoparte.

In functie de gradul nostru de determinare, putem face acest lucru pornind de la o suma foarte mica. Daca punem banii intr-un loc in care stim ca-i “vom uita”, va fi cu atat mai bine pentru noi.

4. Folosirea cardurilor de reducere.

Exista o serie de supermarketuri, farmacii sau magazine de orice alt tip care ofera o serie de reduceri daca avem card de fidelitate. Asadar, data viitoare cand vazatorul ne mai intreaba daca dorim un card pe numele nostru, poate ca nu ar trebui sa-l mai refuzam

5. Investirea banilor in activitati care ne fac cu adevarat placere.

Cred ca multi dintre noi ne-am facut abonamente la sala de fitness si din cele 8 sedinte, am epuizat doar 4. Sau ne-am inscris la cursuri de dans la care nu am aparut niciodata. Sa ne amintim ca vom investi banii in ceva care ne pasioneaza cu adevarat deoarece nu vom vedea o gaura in bugetul nostru, ci vom simti ca am actionat in directia de dezvoltare personala pe care ne-o doream.

6. Sa gatim mai mult si sa cumparam mai putin.

Daca gatim, mancarea ne va ajunge pentru mai multe zile. Si daca acest avantaj nu a fost sufcient, faptul ca vom folosi anumite alimente care sunt pe gustul nostru sau care sunt mai sanatoase decat ceva ce ne-am achizitiona din oras, cu siguranta ne vom convinge ca merita sa incercam si aceasta varianta.

7. Sa nu ne lasam pacaliti de ecuatia Pret mare= Calitate superioara.

De cele mai multe ori, suntem prinsi in iluzia brandu-ului si uitam de calitatea produsului. Inainte de a ne achizitiona o rochie foarte scumpa de la un magazin de firma, am putea cauta si alternativele. S-ar putea sa avem mici surprize.

sfaturi utile
sfaturi utile

Voi ce alte metode de a economisi banii folositi?

depurtat.ro
libris.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

1 comentariu

  1. Ar fi foarte interesant sa aflam 7 pasi prin care sa ne marim sursele de venit si sa nu mai fim nevoiti sa tot economisim 😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *