Lectia de pictura, lectia de viata

Publicat: 5 februarie 2013
Comentarii: 1 Răspunsuri

lectia-de-pictura-lectia-de-viata
lectia-de-pictura-lectia-de-viata

Lectia de viata apare brusc, neplanuit, nebanuit…

Este placut felul in care viata alege sa ne surprinda si sa ne ofere lectiile sale in momentele in care consideram ca avem nevoie de un moment de respiro. Pe parcursul procesului de dezvoltare personala pe care il conturam zi de zi, ne confruntam adesea cu astfel de situatii. Iata cum s-a desfasurat povestea mea.

Dupa o lunga perioada in care nu am mai pictat, am simtit nevoia sa eliberez energia care de mult astepta sa se manifeste. In timp ce actul creatiei era sustinut de vocile exteriorului ce se furisau printre cele ale interiorului, am constientizat brusc ca viata in sine poate fi privita ca o lectie de pictura, dupa cum urmeaza:

1. Inainte de a incepe sa pictam, ni se ofera ustensilele necesare.

Avem diferite tipuri de pensule, toata gama de culori, paharelul cu apa in care spalam pensulele, un suport pe care sa amestecam culorile si cadrul in care ne exprimam creativitatea, fie ca este o plansa, un perete sau o sticla. Pe de alta parte, viata alege sa se manifeste intocmai. Ni se ofera o familie, o educatie, un temperament.

2. Materialele de lucru pot fi schimbate.

Pe masura ce se uzeaza, avem posibilitatea de a schimba ustensilele. Inlocuim o pensula veche cu una noua asa cum depasim o relatie veche pentru a da voie uneia noi sa se exprime. De asemenea, asa cum pensula poate fi aleasa in functie de cadrul pe care il avem de pictat, de exemplu, ochii unei persoane vor fi conturati cu o pensula subtire, in timp ce parul poate fi pictat cu o pensula mai groasa, asa si perceptiile noastre se pot schimba in functie de situatiile cu care ne confruntam. Iata o lectie de viata pe care ar trebui sa o integram.

3. Culorile nu sunt intotdeauna pure.

In timp ce pictam un curcubeu si faceam trecerea de la culoarea portocalie la cea galbena, din cauza ca nu am sters foarte bine pensula, galbenul avea variatii de portocaliu. Atunci mi-am dat seama ca acelasi lucru este valabil si in ceea ce priveste experientele noastre. Atunci cand intram intr-o relatie noua, avem tendinta inconstienta de a aduce tipare comportamentale din fosta relatie. Fara sa ne dorim, ajungem sa comparam doi oameni total diferiti asa cum amestecam doua culori distincte.

4. Deseori, dilemele apar cand avem de ales intre doua nuante diferite ale aceleiasi culori.

Pentru ca verdele este culoarea mea preferata, imi era destul de greu sa aleg intre un verde inchis si un verde deschis din simplul motiv ca ambele exprimau frumusetea si prospetimea pe care le cautam. Este amuzant cum ne punem piedici in momentul in care avem de ales intre doua situatii care ne sunt la fel de favorabile, insa nu mai reusim sa vedem firescul intamplarii din simplul motiv ca suntem acaparati de grija de a lua o decizie.

5. Desi mintea contureaza portretul, rezultatul va fi altul.

Atunci cand mi-am imaginat ca vreau sa pictez o clepsidra, mintea mea contura perfect forma acesteia. Rezultatul a fost pur si simplu imperfect: am depasit conturul, am amestecat culorile, iar cele doua parti ale clepsidrei erau inegale. Totusi, era perfecta in imperfectiunea ei. De multe ori, ne cream in minte scenarii ai caror protagonisti suntem, avand trupurile, joburile si relatiile potrivite, iar atunci cand viata ne ofera cu totul altceva, in urma unei inevitabile dezamagiri, ajungem sa indragim intregul.

6. Asemenea culorii, trebuie sa lasi viata sa curga.

Oricat de calculate ar fi miscarile pensulei, la un moment dat ii dam voie sa ne conduca. Viata nu se lasa mai prejos si actioneaza in aceeasi modalitate, preluand controlul exact in momentul in care noi nu ne mai dorim sa o directionam.

7. Suntem murdari pe maini, dar fericiti.

Rezultatul nu e cu siguranta ceea ce ne-am dorit, dar rasuflam usurati gandindu-ne ca ne-am bucurat sufletul. Atunci cand facem ceva ce ne dorim cu adevarat, chiar daca palmele noastre par sa fie pictate de un copil care interactioneaza pentru prima data cu acuarelele, stim un singur lucru: ca oricand am lua-o de la capat.

Voi ce astfel de lectii de viata ati trait?

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *