interviul-saptamanii-despre-astrologie-cu-vrajitoarea-electrica
Interviuri

Interviul saptamanii: Despre astrologie cu “Vrajitoarea Electrica”

 

interviul saptamanii despre astrologie cu vrajitoarea electrica
interviul saptamanii despre astrologie cu vrajitoarea electrica

Pe Ion Hristescu il cunoastem drept Vrajitoarea Electrica.  Insa nu avem de-a face cu acea vrajitoare cu ras zgomotos care pune la cale planurile diabolice calare pe matura sa. Cel putin nu in interviul de mai jos. Aici veti regasi cateva informatii despre un domeniu care pe cat este de vast, pe atat ne straneste tot mai mult interesul: astrologia.

1. Care este diferenta dintre astrologie ca stiinta si horoscopul prezentat prin intermediul culturii de masa?

Uriașă! Sunt două aspecte, unul tehnic și unul care ține de informația jurnalistică.

În primul rând, horoscopul “media” este făcut ținând cont doar de un singur element din harta natală și anume Soarele; astrologia operează cu 10 obiecte (Soare, Lună, restul planetelor) plus Ascendentul și casele aferente. Este ca și cum aș încerca o predicție psihologică a cuiva ținând cont doar de preferința pentru un șampon anume. Eu numesc acest fenomen manelizarea astrologiei.

În al doilea rând, multe horoscoape media sunt făcute de diletanți, eventual jurnaliști de prin redacții. De aceea, dacă tot țineți să vă “citiți horoscopul”, măcar căutați ca acesta să fie semnat de un astrolog cunoscut. Altfel, e pocnitoare.

2. Ce alte studii/ practici mai pot spirijini studiul astrologiei?

În primul rând, psihologia și tot ceea ce este legat de științele sociale. Apoi, astronomia și lecturile științifice. Nu ne putem izola de reprezentările sociale actuale și descoperirile din domeniul cuantic.

Ca practici, recomand orice ține de dezvoltarea intuiției, de îmbunătățirea filosofei de viață, lecturi spirituale competente, cursuri de psihologie și dezvoltare personală.

3. Cu ce capcane se poate confrunta o persoana care alege sa studieze astrologia pe cont propriu?

Capcana cea mai mare este ca după un an – doi de studiu în astrologie să crezi că știi tot și că poți controla destinul unui om prin harta sa. Că-l poți “citi”.

4. Cum ne poate ajuta astrologia sa depasim sfera determinismului si sa luam anumite decizii prin intermediul liberului arbitru?

Înțelegând că planetele nu ne “influențează”, ci ne sprijină, dacă vrem (și știm cum și când), în luarea propriilor decizii, conform cu natura noastră. Prin citirea unei hărți ne dăm seama de potențialul uriaș pe care-l avem și de blocajele pe care trebuie să le depășim. Atât – restul e muncă personală.

5. Care era profesia dumneavoastra inainte de a deveni astrolog si cum ati facut aceasta “trecere”?

Meseria mea este aceea de inginer (electric). Ingineria, ca și concept, nu mă părăsește niciodată; chiar și atunci când practic astrologie, tot inginer se cheamă că sunt. Harta astrală este o schemă electrică, energetică și informațională, a acestui mecanism fabulos care este omul.

6. Studierea atrologiei v-a usurat procesul autocunoasterii? Ce v-a oferit la un nivel personal?

Mai degrabă, l-a adâncit și mai mult. Procesul autocunoașterii e destul de complicat și se face doar prin practică.

La nivel personal, mi-a dezvăluit o lume a fenomenelor de “dincolo” foarte ordonată și guvernată de legi clare, de bun-simț.

Studiul acestei științe ne scoate din atmosfera aceea neptuniană, foarte frumoasă, dar și foarte periculoasă, în care crezi că poți face un demers spiritual doar prin povești a la “The Secret”, fără studiu, cunoaștere și înțelegere.

7. Va confruntati cu anumite prejudecati din partea oamenilor atunci cand le spuneti ca sunteti “de meserie: astrolog”? Care ar fi acestea si cum reactionati in fata lor?

Normal; mi se pare chiar firesc.

Și eu am prejudecățile mele, în ceea ce privește lumile (sau disciplinele) pe care nu le cunosc.

Prejudecata principală ar fi aceea că ceea ce fac astrologii este “vrăjeală”, anti-științific sau anti-religios iar ceea ce apare în media întărește această opinie. Reacția este simplă: dacă cineva mă atacă direct, îl întreb la fel de direct “ați studiat astrologie? Spuneți-mi un manual pe care l-ați citit, ca să avem un punct de plecare”. Și aici discuția se oprește – mie nu-mi plac polemicile și nici nu fac prozelitism.

Cine vrea să învețe astrologie, învață, cine nu – e o lume liberă.

8. Care ar fi sfatul pe care l-ati da unor persoane care isi doresc sa afle mai multe despre astrologie?

Să urmeze un curs. Sunt foarte mulți astrologi valoroși în țară, care țin cursuri de înaltă ținută. Abia după ce au făcut cursul, să meargă la un cabinet astrologic, pentru o consultație. Restul, e studiu personal. Sunt mii de cărți și tratate extrem de valoroase, care trebuie devorate.

9. In final, de ce merită sa studiem astrologia?

Merită să studiem orice este legat de cunoașterea umană. Astrologia e destul de complicată, dar are o rigurozitate ce ține de astronomie și geometrie care te menține cu picioarele pe pământ. Iar plăcerea descoperirii este … priceless!

Va multumesc!
Eu vă mulțumesc și vă urez succes! 🙂

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *