Relatii

Puterea acceptarii

Puterea acceptarii - aimee.ro resurse pentru dezvoltare personala si evolutie spirituala
Astazi vom vorbi despre un film care transmite cu o forta extraordinara un mesaj de care avem nevoie cu totii in vietile noastre: acceptarea neconditionata a celorlalti este o forta care poate produce miracole in vietile noastre.

Este vorba despre filmul “Son-rise: The Miracle of Love (1979)” a carui actiune se centreaza pe povestea adevarata a sotilor Barry si Suzi Kaufman si a fiului lor autist, Raun, in varsta de 3 ani.

Cam la varsta de un an, Raun a inceput sa evite contactul cu oamenii, retragandu-se in propria lui lume. A inceput sa se legene, sa dea din brate si sa isi rasuceasca degetele. Invartitul unei farfurii il fascina si petrecea mult timp blocat in aceste comportamente.

Ruan a fost diagnosticat ca autist irecuperabil. Sfatul doctorului a fost ca, pentru binele lui, sa fie internat intr-o institutie. Barry si Suzy il duceau la terapie, dar au fost consternati sa descopere ca tratamentul viza schimbarea comportamentului sau, printr-un sistem de pedeapsa si recompensa. Ei l-au retras de la tratament si s-au hotarat sa incerce sa il ajute ei insisi.

Parintilor lui Raun li s-a parut ca el nu se simtea in siguranta in lume si ca, din acest motiv, se retrasese in propriul univers, plasmuit de el insusi. Era refugiul lui fata de o lume imprevizibila si care nu te accepta.

Pentru a-l ademeni sa iasa din nou in lumea lor, a trebuit sa il faca sa se simta in siguranta – iar asta nu s-ar fi putut intampla niciodata, daca ei i-ar fi judecat sau amenintat lumea lui interioara. In schimb, s-au hotarat sa ii arate lui Raun ca este iubit si acceptat exact asa cum este. Pentru a-i dovedi acest lucru, au hotarat sa accepte situatia, nu numai permitandu-i sa se comporte in continuare la fel, dar si stand in fata lui si imitandu-i actiunile.

Sotii Kaufman au stat cu Raun pe rand, pana la 12 ore continuu, sapte zile pe saptamana, timp de doi ani jumate. In aceasta perioada, el a inceput sa dea semne de iesire din lumea lui, uitandu-se in ochii parintilor sai, pentru prima data. Progresul a continuat, dar apoi Raun a recidivat brusc, revenind la comportamentul lui patologic. Staruitori, ei au continuat sa petreaca tot timpul cu el si sa ii imite comportamentul, pana ce el a inceput din nou sa comunice cu ei, iar intr-un final, nu a mai aratat absolut niciun semn de autism.

Tratamentul aplicat de sotii Kaufman fiului lor s-a bazat, pur si simplu, pe acceptarea neconditionata si permanenta a comportamentului fiului lor. Se pare ca acceptarea poate fi un panaceu pentru orice boala, orice conflict, orice durere sufleteasca si orice lucru din viata noastra si din procesul nostru de dezvoltare personala care pare a nu fi la locul lui.

Si, pentru ca am gasit pe Youtube filmul in intregime, ne-am gandit sa va oferim ocazia sa vedeti si dumneavoastra miracolul acceptarii:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *