5 secrete despre fericire din perspectiva stiintei
Descoperiri

5 secrete despre fericire din perspectiva stiintei

Cu totii vorbim despre fericire, insa atunci cand avem de-a face cu sfaturile oamenilor de stiinta, chiar si cei mai sceptici dintre noi isi pleaca urechile.

Asadar, in articolul de mai jos va vom prezenta 5 secrete despre fericire din punct de vedere al rezultatelor cercetarilor stiintifice:

1. Inconjoara-te de oameni fericiti.

Sau inconjoara-te de oameni care au in jurul lor oameni fericiti.

O cercetare realizata pe parcursul a aproape 20 de ani a aratat ca starea de fericire este la fel de contagioasa precum o boala.

Astfel, oamenii de stiinta au observat ca starea de santate si de fericire a unei persoane afecteaza aceeasi stare a celor din jurul ei.

2. Afla care este talentul tau!

Aceasta situatie poate fi prezentata sub forma unui schimb: un studiu realizat in 2009 in Journal of Happiness Studies arata ca oamenii care isi dedica timpul perfectionarii unui talent sunt mai stresati pe moment, insa au parte de un grad ridicat de satisfactie pe termen lung.

Oamenii au tendinta de a renunta sa duca o lupta deoarece stresul ii acapareaza, insa ei vor avea parte de beneficii daca vor “rezista” pana la sfarsitul zilei.

3. Cheia este “autonomia”.

In momentul in care luam decizii pe cont propriu pentru viata noastra, automat ne vom simti mai impacati cu noi insine, iar starea de fericire se poate instala usor.

Acelasi studiu de mai sus arata ca o stare momentana de stres se poate diminua in momentul in care ramanem fideli propriilor credinte si nevoi.

4. Sa ne permitem sa facem terapie!

In primul rand, daca avem convingerea ca terapia ne va oferi diferite beneficii, insa suntem prea ingrijorati de parerea familiei si a prietenilor, poate ca ar trebui sa renuntam la aceste idei si sa facem pasul la care ne-am gandit prima data.

Un studiu interesant care a masurat gradul de fericire al oamenilor arata ca acestia sunt de 32 de ori mai binedispusi atunci cand urmeaza o terapie decat atunci cand primesc bani.

5. Nu mai incerca sa fii fericit.

Daca iti doresti sa ramai cu ceva din aceasta postare,atunci incearca sa ramai cu urmatoarea idee: pentru a fi fericit, este de ajuns sa nu te mai straduiesti sa pari fericit.

Desi exista o serie de “pasi” pe care ar trebui sa-i urmezi pentru a dobandi o stare de fericire, afla ca, in cele din urma, definitia fericirii este diferita pentru fiecare persoana in parte.

Cele mai importante studii stiintifice sunt in contrast cu gandirea pozitiva de tip self-help.

Mai mult decat atat, efortul de a ne gasi fericirea poate avea urmari negative.

Acest lucru este posibil deoarece in momentul in care avem asteptari ca o activitate sau o persoana sa fie asa cum ne imaginam vom fi dezamagiti sau ne va va scadea gradul de fericire.

Pe tine ce te face fericit?

Resurse: io9.com

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *