Metoda constelatiilor familiale: constientizarea si acceptarea a ceea ce este – partea a II-a

Publicat: 21 noiembrie 2011
Comentarii: Fără răspunsuri

metoda-constelatiilor-familiale-constientizarea-si-acceptarea-a-ceea-ce-este-partea-a-II-a

metoda constelatiilor familiale constientizarea si acceptarea a ceea ce este partea a-II-a

Cand ne gandim la familiile noastre, de cele mai multe ori accesam sentimente nascute din povestile pe care le-am creat. Constelatiile familiale ne ajuta sa privim cu obiectivitate aceste povesti.

Putem sa gandim lucruri precum: “Mama mea nu m-a vrut cu adevarat, pentru ca nu mi-a aratat niciodata prea multa iubire.

Pe masura ce devenim mai intelepti, putem sa schimbam aceste lucruri in: ”Mamei i-a fost foarte greu sa-mi arate iubire.”

De cele mai multe ori, evolutia povestii noastre nu ilustreaza adevarul sau neaga adevarul care nu se potriveste cu viziunea noastra asupra realitatii, cu ceea ce este iubirea si cum este exprimata. 

De exemplu, o femeie se simte ranita de faptul ca mama nu i-a aratat niciodata dragoste.

Ne plangem ca mama ne-a sacait tot timpul, facand lucruri pe care noi, ca fiice, suntem perfect capabile sa le facem: curatenie, spalatul rufelor, calcatul.

Insa nu ne gandim ca poate, pentru mama, a face lucruri pentru copilul ei era o modalitate de a-si arata iubirea.

Tensiunea care exista intre mama si fiica provine, de obicei, din rezistenta fiicei la dragostea mamei.

Multi dintre noi cerem de la parintii nostri sa fie niste supereroi, capabili sa-si exprime si sa ne arate maximul de dragoste fata de noi tot timpul.

Parintii nostri, exact ca si noi, sunt departe de perfectiune, pentru ca apartin unor sisteme familiale in care curgerea iubirii a fost intrerupta.

Si ceea ce facem multi dintre noi este sa refuzam cu incapatanare sa acceptam dragostea care este prezenta deja, preferand sa punem conditii asupra dragostei neconditionate spunand: “Vreau sa ma iubesti in acest fel si sa-mi arati asta astfel…”

Munca de constelatii familiale ne arata faptul ca atunci cand ne abandonam in totalitate catre ceea ce exista, curgerea dragostei dintre parinti si copii, parteneri, soti si prieteni pur si simplu va creste.

Poate ca atunci cand erai copil iti amintesti vizitele la bunica care facea cele mai delicioase prajituri, budinci si biscuiti pentru tine.

O iubeai mult si ti-o aduci aminte ca pe o persoana dulce, iubitoare, pentru ca isi exprima iubirea gatind pentru nepotelul ei drag.

Acest fel de experienta lasa o impresie profunda asupra copilului si atunci cand cresti vei asocia gatitul cu exprimarea dragostei.

Ceea ce urmeaza este ca vei incepe tu sa gatesti pentru prieteni de ziua lor, cand sunt bolnavi sau in ocaziile cu care vrei sa spui “Te iubesc.”

Acum imagineaza-ti un prieten pe care il vizitezi si care iti spune cand ii oferi prajituri facute de tine: “Multumesc, sunt la dieta.” Probabil, te vei simti respins si ranit. Si nu e vorba de prajitura. Sistemul tau de valori iti va spune ca dragostea ta a fost respinsa.

Daca prietenii mananca ce-ai gatit si te apreciaza, tot nu este vorba despre prajitura. Pentru tine, este echivalent cu: ”dragostea ta este suficient de buna.”

Fiecare din noi are un concept unic de dragoste – ce este, cum o aratam si o impartasim.

Cand intoarcem spatele dragostei pentru ca nu vine in forma pe care o dorim, o cerem sau o asteptam, oprim curgerea fireasca a dragostei dintre noi si ceilalti.

Constelatiile familiale pot ajuta la restabilirea curgerii firesti a dragostei intr-o familie, dincolo de suferinta si de judecati.

Daca asteptam dragostea cuiva si acest cineva este disponibil sa ne dea doar 15% din dragostea totala disponibila, treaba noastra este sa acceptam in totalitate acesti 15 %.

In acest fel, ne servim pe noi insine si pe celalalt in egala masura. Si pe masura ce realizam cu adevarat ce este acolo, incurajam fluxul dragostei sa creasca.

Dupa ce fiica accepta “sacaiala” mamei care vrea sa o ajute, isi poate schimba perceptia pana la a crede “Mama chiar ma iubeste” si, facand asta, o mare parte din afectiunea pe care o cauta incepe sa vina spre ea in doze mici care incep sa creasca gradual cu fiecare vizita la mama.

Mama incepe sa se simta usurata pentru ca dragostea ei este in sfarsit primita si fiica se poate simti ca un copil din nou cand ii permite mamei sa o iubeasca.

Atunci cand vrem cu adevarat ca ceva sa se schimbe, trebuie sa ne schimbam mai intai perceptia, gandirea, asteptarile si atitudinea.

Cand fiica schimba aceste lucruri, se schimba si mama. Insa mama se schimba cu adevarat? Nu. Fiica se deschide pur si simplu catre ceea ce era deja acolo. Doar propria rezistenta si perceptie considerau aceasta iubire ca fiind insuficienta.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *