Concursuri

Castigatorii concursului Cartea Trezirii: Editura Adevar Divin

concursDragii nostri,

Va multumim pentru participarea la acest concurs si speram ca invataturile desprinse din povestioara prezentata sa fie adevarate resurse pentru procesul vostru de dezvoltare personala. Pornind de la povestirea preluata din Cartea Trezirii a Editurii Adevar Divin, intrebarea concursului nostru a fost urmatoarea:

 

Merita sa luptam pentru un scop pe care ni l-am propus, dar care poate ramane la stadiul de ideal sau ar trebui sa profitam de micile oportunitati ale vietii, care apar pe parcurs?

Pentru ca ne-au placut foarte mult comentariile voastre, le regasiti pe toate in cele ce urmeaza, iar mai jos puteti vedea si numele castigatorilor. Dar pentru ca fiecare si-a impartasit experientele, oferim un cadou si celor care nu au castigat: un cd online cu colinde. Speram sa va bucurati de darurile primite!

,, eu cred ca e important sa nu ne luptam cu viata si sa nu ne incrancenam prea tare cand ne dorim ceva…” Mihaela

,, Odata ce ti-ai gasit un scop, o pasiune atat de mare incat asta vrei sa faci pentru tot restul vietii, un vis, urmareste-l pana la capat, altfel vei regreta mereu.
Micile oportunitati ale vietii vin des, unele te trag din ce in ce mai departe de visul tau, altele te apropie. Asculta-ti sinele interior, nu-ti ignora intuitia, si vei vedea ce fel de oportunitati sunt cele ce se desfasoara in drumul tau. Astfel vei putea alege pe cele care te duc mai aproape de transformarea visului in realitate.
N-o sa fie mereu usor, pe unele dintre ele va trebui sa le testezi pentru a vedea incotro iti croiesc drumul. Cel mai important este sa nu te lasi pacalit, cum multa lume din pacate face, si sa uiti de vis, ca mai apoi sa-ti urasti trecutul fiindca nu ai ajuns unde vroiai. Cand vezi ca nu te duce unde vrei, nu ramane captiv, ci las-o sa treaca.
Nu lua viata prea in serios: “It’s just a ride, Enjoy it!”
Indrazneste sa iubesti si sa visezi. Viata este o experienta. Traieste-o.” Hitman

,,As spune ca trebuie sa lupti pentru ceea ce iti doresti, atata timp cat aceasta calatorie nu va rani pe nimeni, nici macar pe tine. Iar din asta nu vreau sa reiasa ca vei avea parte de o incaierare usoara, dar de fiecare data cand vei pica, vei invata cum sa te ridici si sa iti continui drumul, cu aceeasi inflacarare.
Acele mici oportunitati, din punctul meu de vedere, iti pot fi benefice, cat timp le vei folosi pentru a-ti atinge scopul la care visezi. Pe de alta parte insa, daca ele te indruma catre o alta directie, poate ca asa trebuie sa se intample. Acestea sunt mesaje pe care doar tu, stapanul viselor tale, poti sa le descifrezi, daca esti atent la micile detalii.
Daca ai de gand sa astepti momentele cele mai potrivite, ai grija sa profiti de timpul care iti este dat, deoarece ai putea sa constati mai tarziu cu regret cat este de pretios. Fugit irreparabile tempus.” Anda

,, Eu consider ca este neaparata nevoie ca omul sa lupte pentru visele sale pentru a se simti viu.A spune ca nu poate,ca e prea dificil sau chiar imposibil,e doar o metoda de a ascunde teama de a incerca.O viata traita fara incercarea de a-si atinge visele si a-si depasi conditia,este pentru om o viata traita in indiferenta,monotonie,o viata irosita in zadar.
Fericirea este o consecinta a atingerii viselor. Cine nu vrea sa fie fericit?
Desigur drumul este anevoios,dar cu perseverenta,curaj,ambitie si alte calitati,orice culme poate fi cucerita.Viata e o continua lupta:cu cei din jur,cu mediul,cu demonii si slabiciunile interioare.Niciun lucru de valoare nu se primeste gratis!” Pauna Oana

,, O oportunitate, o data ce trece, nu mai poate fi intoarsa. Oare la final de viata nu ajungem sa regretam toate oportunitatile care au trecut pe langa noi, in timp ce asteptam sa vina acea ocazie? Si daca acestea puse cap la cap o sa ne duca intr-un final la indeplinirea visului, ca niste mici pasi deghizati? Sunt de parere ca tocmai asteptand acel ceva devenim prea rigizi. Universul ne poate scoate in cale multe ocazii care sunt poate mai bune decat ceea ce planuisem initial. Putem sti asta doar ramanand deschisi, urmandu-le si vazand unde ne duc. La final, tot vom fi mai bogati cu cel putin o experienta. Dat fiind ca nu cunoastem intotdeauna dinainte planul cel mare in care suntem implicati si imaginea de ansamblu, cred ca micile oportunitati sunt cele carora trebuie sa le dam curs, avand grija sa pastram mereu in vizor obiectivul nostru. Cred cu tarie ca atunci cand se inchide o usa, se deschide alta care poate duce intr-un loc mult mai bun decat ne-am imaginat vreodata.” Daisa Preotescu

,,De foarte multe ori , as putea spune ca ma regasesc reactionand asemenea tanarului descris in carte ;
Consider ca este foarte important sa descoperim misiunea pentru care am fost creati , dar mai mult de atat sa ne bucure mereu oportunitatile pe care viata ni le scoate in cale,pentru ca nu stiu cum simti tu dar in viziunea mea Calatoria este mult mai interesanta si mai importanta decat Destinatia.
Iar piedicile care par a fi asa daca le analizam mai bine dupa ce momentul s-a consumat nu sunt altceva decat invataminte, acolo unde am fost loviti acolo crestem,ne dezvoltam pentru ca Viata este de fapt schimbare permanenta.
Nu pot sa-l condamn pe tanar ; tot ceea ce sper pentru el (si pentru mine) este sa fie mult mai deschis la oportunitati, sa accepte ca nu obti intotdeauna ce vrei ci ceea ce este pentru tine la acel moment.
Suntem fiinte minunate doar ca nu reusim sa vedem mereu ce miracol este cu noi Aici si mai ales Acum” Adriana

,,De foarte multe ori ma regasesc reactionand asemenea tanarului din carte.Cred ca este important sa descoperim misiunea ce o avem , dar mai mult de atat sa ne bucure mereu oportunitatile pe care viata ni le scoate in cale; Calatoria este mult mai interesanta decat Destinatia. Nu pot sa-l condamn pe tanar; tot ceea ce sper pentru el (si pentru mine) este sa fie mult mai deschis la oportunitati, sa accepte ca nu obti intotdeauna ce vrei ci ceea ce este pentru tine la acel moment. Vrem mereu evolutie materiala dar uitam repede ca nu ajuta prea mult sa ai material tot ceea ce-ti doresti daca Sufletul iti plange. Eu i-as multumi soferului prietenos care vrea sa ajute . Mai bine accepti ceea ce ai si ceea ce esti ,ori unde esti ACUM , decat sa intorci spatele si sa-ti spui inca o data pentru a nu stiu cata oara ca nu e bine pentru tine sa mergi cu prima oportunitate care se iveste.” Adriana

,,Buna
Eu zic ca DA, merita sa lupti pentru un scop anume ,dar si sa profitati de micile oportunitati ale vietii
desi uneori suferi enorm, esti gata sa renunti la ce ti-ai propus , MERITA SA LUPTI PENTRU IUBIRE” Marius

,,A lupta pentru ceva anume sau pentru un scop propus inseamna sa recunoasti lipsa. Iti doriesti acel lucru si lupti pentru el dar el ramane la stadiul ideal. Daca-l vei primi, totusi, acest lucru se va intampla cu multe sacrificii pentru ca intevine legea karmei. Mai bine renunti la lupta…
Inchipuie-ti ca l-ai primit deja, si pentru acest lucru esti profund recunoscator. Creeaza-ti starea de spirit pozitiva gandindu-te la lucruri sau fiinte care te fac fericit… Sau posteaza-te, geografic, in locuri pe care vrei sa le vezi si care te incarca pozitiv. Cinsteste-ti stramosii… Multumeste-le! Apoi vizualizeaza ca ti-ai atins scopul.
Dupa ce ti-ai creat starea, MULTUMESTE pentru tot Lui Dumnezeu. Dumnezeului TAU interior.
Apoi traieste-ti viata AICI si ACUM.
Profita de tot ce te inconjoara si trage concluzii din toate experientele prin care treci. IUBESTE! IARTA! MULTUMESTE! Recunoaste-ti sincronicitatile! Recunoaste-l pe Dumnezeu intr-un fir de iarba, intr-o adiere de vant, intr-un suras de copil, intr-un susur de apa, in lucrurile care te inconjoara si pe care stii ca le ai deja in suflet. Ai lumea intreaga in interior, inclusiv scopul tau. Asa ca mai intreba-te inca odata:
– Pentru ce sa lupti daca ai totul deja?
Si atunci, pe ultima suta de metri, are loc revelatia. Se intampla niste lucruri simple si scopul tau este atins de parca ar fi fost al tau dintotdeauna. Lucrurile se aseaza singure, totul de rezolva de la sine. Minunat si Adevarat!
Namaste!” Elena Claudia Niculae

,, Cred ca trebuie sa luptam pentru un scop pe care ni l-am propus.Cand iti propui un scop, desigur ca te gandesti sa il realizezi.Trebuie sa iti doresti puternic ca acesta sa se materializeze. Scopul trebuie sa-l vezi ca pe un drum ce il urmezi pentru a ajunge in varful muntelui. Iar fiecare pas in realizarea scopului sa il vedem ca pe o victorie a nivelui atins. Pentru aceasta insa trebuie sa profiti si de toate oportunitatile vietii, trebuie sa te mobilizezi, sa fii stapan pe tine insuti, sa ai mai mult curaj, sa evaluezi greselile si sa mergi mai departe, sa nu te opresti din drum. Doar asa scopul propus nu va ramane la stadiul de idee.” Grigore Stefana

,,In opinia mea, atunci cand ti-ai propus un scop si incepi sa faci primii pasi in directia implinirii lui, adica actionezi, nu doar stai si astepti, tot ce apare ca oportunitate, are rolul sa te pregateasca pentru minunata aventura a implinirii visului, dorintei, scopului, cum vrei sa-i spui.
Dar ca sa nu ramana la stadiul de utopie este nevoie sa iei decizii bazate pe intuitia antrenata, pe evaluare corecta, experienta si inteligenta si toate impreuna te ghideaza spre actiuni fructuoase. Din fiecare oportunitate pe care o explorezi mai afli ceva nou despre tine si potentialul tau, afli la ce distanta esti de implinirea visului si ce este de facut in continuare si ce rol au persoanele pe care le intalnesti in aceasta incercare in implinirea scopului tau. Este ca un joc de puzzle la care ai toate piesele dar nu ai modelul vizual pe care sa-l poti copia sau din care sa te inspiri.” Iancu Victoria

,,Meritul luptei pentru scopul propus consta in drumul parcurs si nu in realizarea scopului in sine.Prin urmare merita,dar atata vreme cat drumul respecta legile divinitatii.Un scop nobil atins pe cai gresite devine murdar.Un scop murdar atins pe cai corecte ramane un scop murdar.Dar in viata unui om exista o succesiune de scopuri ce se schimba in functie de schimbarea omului. In functie de ceea ce esti si scopurile de moment ai optiuni in a alege dintre micile oportunitati ale vietii….In viata oportunitatile nu vin intodeauna cand esti pregatit pentru ele….de multe ori vin prea devreme sau prea tarziu….si cine stie daca ele sunt ale tale sau doar una autentica ,scrisa in cartea vietii tale ….iar restul de decor….”Badea Virginia

,,Incapatanarea de a ne atinge un ideal despre care nu avem siguranta ca se poate transforma in realitate ne poate determina sa trecem pe langa cele mai importante evenimente din viata noastra. Din cauza ca par mult prea minore pentru a fi bagate in seama, avem tendinta de a nu zabovi in fata celor mai mici semne pe care le aduce viata, in speranta ca, undeva, ceva maret ne asteapta. O comparatie asemanatoare este a celui care urca pe munte si o data ce a ajuns acolo, observa ca intreaga calatorie a fost mai importanta decat destinatia. “ Roxana

” Spiritele mediocre condamna de obicei tot ceea ce le depaseste intelegerea.” – Francois de La Rochefoucauld
Oare unde s-ar afla omenirea fara acei oameni supranumiti genii, care de obicei nu sunt intelesi de cei din jurul lor, sunt socotiti nebuni sau cel putin excentrici dar care au facut inventii ,descoperiri stiintifice sau opere de arta care rezista sute sau chiar mii de ani. Ce-am fi acum fara operele filozofilor din Grecia antica, fara inventatori de talia lui Michelangelo sau Tesla,fara oameni de stiinta ca Galileo, Einstein sau Coanda, fara un Shakespeare, Enescu sau Rodin?
Desigur ca noi,cei obisnuiti profitam de micile oportunitati oferite de circumstantele vietii, dar acest
lucru nu trebuie sa inabuse visele si telurile ce par a nu putea fi atinse, ale noastre sau ale celor de langa noi, ci sa le sprijinim sau macar sa le acceptam pentru ca acestea reprezinta, de regula
salturile calitative care determina evolutia umanitatii.” Radu Mihai

In opinia noastra, cele mai frumoase comentarii au fost ale urmatorilor participanti:

Daisa Protescu
Badea Virginia
Roxana

Felicitari si lectura placuta!

Echipa Aimee.ro

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *