concert Gurdjieff
Concursuri

Castiga bilete la primul concert The Gurdjieff Folk Instruments Ensemble in Romania

Prin amabilitatea organizatorilor concertului –Octava.ro -avem ocazia sa va oferim bilete la acest concert unic in Romania.

Ansamblul The Gurdjieff Folk Instruments, Castigatori ai  Premiului Edison Jazz/World 2012 Ansamblul The Gurdjieff Folk Instruments vine in Romania, pentru prima data.

Ansamblul format din 10 muzicieni va concerta la Sala Radio din București pe 26 martie, ora 20.

Muzica ansamblului reprezintă o incursiune, prin sonoritati armene, kurde, asiriene, grecesti sau arabe,  in muzica sacra a unei epoci în care înregistrările audio nu existau inca.

In programul concertului regasim compozitiile lui G.I.Gurdjieff si Komitas Vardapet, interpretate la pian si la instrumente traditionale precum duduk, kamancha, oud, kanon sau blul. Concertul face parte din turneul european 2015 al ansamblului, care va continua in tari precum Germania si Olanda.

Biletele s-au pus in vanzare la preturi de 30 lei, 50 lei, 80 lei in functie de categorie si pot fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pe www.eventim.ro.

Accesul publicului in sala de concert se va face incepand cu 19:30. Inregistrarea audio/ video este interzisa pe toata durata concertului.

POSTER

DESPRE Ansamblul Gurdjieff

POSTER

Fondat in 2008 de pianistul si compozitorul armean Levon Eskenian, The Gurdjieff Ensemble are in componenta sa zece muzicieni, cei mai renumiti interpreti profesionisti de muzica instrumentala traditionala din Armenia.

Ansamblul poarta numele filozofului, maestrului spiritual, autorului si compozitorului Georges Ivanovitch Gurdjieff.

Dupa douzeci de ani de explorare cu grupul sau “Cautatorii adevarului”, Gurdjieff a adus in Vest o invatatura necunoscuta pana atunci, despre locul Omului in univers si posibila lui evolutie.

Informații suplimentare despre Ansamblu si reactii ale presei internationale gasiti in sectiunea Eveniment 2015 pe site-ul www.octava.ro.

Pentru a intra in posesia unui bilet, te invitam sa trimiti, pana in data de 15 martie 2015,  sub forma de comentariu la acest articol, cateva randuri cu ceea ce stii despre ideile lui Gurdjieff.

Vom avea 5 castigatori, carora le vom oferi cate doua bilete.

Castigatorii vor fi anuntati pe aceasta pagina in data de 15 martie.

CASTIGATORI:
Nicoleta Pasescu
Iren
Cristina Oprea
Pasare Alexandra
Alexandru Anton

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

7 comentarii

 1. Cristina spune:

  George Gurdjieff a fost un invatator spiritual, un guru, care a creat o metoda care sa permita oamenilor sa isi atinga potentialul, sa isi activeze constiinta, cunoscuta ca a 4-a cale. A scris o serie de carti, a compus muzica avand numeroase personalitati din lumea artistica drept invatacei.

 2. Mihaela.G. spune:

  Pe Gurdjieff îl putem considera o călăuză spirituală care prin scrierile şi învăţăturile lui a încercat să trezească oamenii din somnul spiritual în care îţi duc zilele şi viaţa majoritatea. Odată treziţi din acest somn profund, totul va căpăta o altă lumină şi oamenii vor ajunge la un nivel înalt de conştiinţă. Gurdjieff a fost şi compozitor, filozof, pedagog, coregraf, mistic care a iniţiat o mişcare cu trăsături religioase.

 3. Nicoleta Pasescu spune:

  Gurdjieff este recunoscut ca cel al unui mare maestru spiritual.Văzând direcţia pe care o lua civilizaţia modernă, el şi-a asumat sarcina de a trezi în contemporanii săi necesitatea unei dezvoltări interioare care i-ar face să conştientizeze sensul real al prezenţei lor pe pământ. Viaţa sa a devenit familiară cititorilor operelor sale datorită cărţii intâlniriicu oameni remarcabili.

 4. Iren spune:

  Gurdjeff pleacă în activitatea sa pedagogică de la premiza că omul își petrece viața de obicei într-un somn, care poate fi întrerupt doar prin eforturi considerabile. Odată depășit acest somn spiritual, individul poate ajunge la un nivel superior de conștiință. Doctrina sa este în mare parte esoterică.

 5. Pasare Alexandra spune:

  Ideile lui Gurdjieff nu sunt raspunsul, ci ele sunt esenta framantarii continue despre ceea ce suntem si de ce suntem. Infranti de societatea de azi, de exterior si nu de interior, de aparent si nu de profund, de ce facem, nu de ce simtim cand facem, Gurdjieff incearca sa ne zdruncine spiritual. Maestru, scriitor, calauzitor si speranta, el este o parte a reamintirii noastre ca existam.

 6. in invatatura lui, Gourdjeffne ne prezinta cum in mare parte a timpului noi oameni suntem ca niste masini mecanice si doar cand ne trezim suntem cu adevarat vii:)

 7. Cristina Oprea spune:

  La baza sistemului sau se află idei precum:
  – omul este într-o stare de adormire, în care nu-şi foloseşte decât o mica parte a forţei sale affective/ mentale/spirituale;
  – omul este atât de condiţionat de obiceiurile şi de prejudecăţile sale încât reacţiile sale sunt previzibile – omul-maşină
  – omul-maşină este supus unei multitudini de legi
  – omul trebuie să ajungă să devină propriul stăpân acest lucru realizandu-se printr-un proces de auto-observare şi de conştientizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *