La frontierele sanatatii
Cele mai bune carti

La frontierele sanatatii

Dr. Christine R. Page este autoarea acestei carti care a aparut in anul 2003 la editura Mix.

De-a lungul anilor in care a studiat si practicat medicina, autoarea s-a confruntat cu numeroase intrebari legate de sanatate, una dintre ele fiind: de ce oameni carora nu li se mai acorda nici o sansa de supravietuire reusesc totusi sa se vindece?

Ea a ajuns la concluzia ca exista o legatura stransa intre corp, minte si spirit si de aici vine si subtitlul sub care a fost publicata cartea: De la vindecare la totalitate.

“In timp ce imi ascultam pacientii vorbind, imi devenea tot mai evident faptul ca ei aveau vieti stresante, casnicii destramate, probleme cu copiii, pierderea slujbelor, rude bolnave etc., iar pregatirea mea medicala nu ma ajuta sa fac fata in mod corespunzator acestor probleme.”

De-a lungul anilor in care a lucrat cu pacientii sai, dr. Christine R. Page a reusit sa faca o asociere intre bolile acestora si cauza lor spirituala. Ea descrie in carte cauzele multor boli: depresia maniacala, boala lui Alzheimer, boala lui Parkinson, schizofrenia, epilepsia, tumorile la creier, miopia, hipermetropia, astigmatismul, strabismul, glaucomul, cataracta, degenerarea maculara, conjunctivita, durerea de cap, migrena, dislexia, hipertiroidia si hipotiroidia, chisturile si cancerul la tiroida, amigdalita, laringita, surzenia, astmul, bronsita si emfizemul, sinuzita, raceala, ulceratiile gurii, herpesul, scleroza multipla, infarctul miocardic, pericarditele, bolile arteriale, alergiile, SIDA, cancerul, chisturile benigne si maligne la san, artrita reumatoida, polimialgia reumatica, scleroza sistematica, eritematoza sistemica (lupus), diabetul, boala lui Raynaud, scleroza multipla, trombocitopania idiopatica, vitiligo, mialgia encefalomielitica, sindromul oboselii cronice sau fibromialgia, mononucleoza, leucemia, boala lui Hodgkin, gripa, anorexia, bulimia, diabetul, hipoglicemia, indigestia, ulcerele peptice, cancerul intestinal, hernia, tulburari abdominale, ale ficatului si splinei, dureri lombare, amenoreea, endometroza, chisturile ovariene, cervicita, cancerul cervical, fibroza si menoragia, prostata, constipatia, hemoroizii, colita ulceroasa, boala lui Crohn, hipertensiunea, atacurile cerebrale, hipotensiunea, cistita, incontinenta, pietrele la rinichi, impotenta, vaginita, candidoza, osteoporoza, atacuri de panica, insomnie, anemie etc.

“Cu cat am studiat mai mult boala, cu atat mai bine mi-am dat seama de complexitatea acestui subiect. Nu se poate vorbi de o singura cauza a bolii si fiecare caz trebuie tratat in parte. Cred totusi ca ni se ofera in permanenta indicii care ne pot ajuta sa dezlegam misterul.

Aceste indicii apar sub forma simptomelor, includ zona afectata de boala, anumite schimbari patologice, dar tin si de trecutul individului la care a aparut boala.

Acest trecut include anumite convingeri culturale, religioase si sociale, ale caror radacini patrund adanc in structura fiintei, chiar daca aceasta a renuntat la ele la nivel constient.

ori de cate ori am de-a face cu un pacient, imi pun intrebarea (de multe ori i-o pun chiar si lui):

-Care este mesajul si scopul acesti boli?

Este uimitor cat de des cunosc pacientii raspunsul la aceasta intrebare. Din pacate, nefiind intrebati, ei le pastreaza pentru sine.

De fapt, singurul care cunoaste raspunsul este pacientul. Terapeutul nu poate face altceva decat sa actioneze precum o oglinda, reflectand ceea ce se stie deja, dar nu poate fi exprimat.”

Explicatiile date sunt ample si conduc la o intelegere mai profunda a cauzelor bolilor, astfel incat pot oferi perspective noi celor care au incercat fara succes sa faca fata problemelor de sanatate doar cu ajutorul medicinei clasice.

Puteti cumpara aceasta carte de la editura Mix:
http://www.edituramix.ro/
sau puteti castiga cartea Transformarea de sine, de Richard si Mary – Alice Jafolla , la consursul care are loc pe Forum in perioada 29 iunie – 6 iulie:

de Corina Marin

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *