Despre familie: “Copilul si arborele genealogic” – Editura Philobia

Publicat: 14 aprilie 2014
Comentarii: 3 Răspunsuri

O alta carte despre familie si despre importanta acesteia in dezvoltarea copilului este “Copilul si arborele genealogic”, scrisa de Elisabeth Horowitz si aparuta la Editura Philobia.

Lucrarea de fata contureaza influenta pe care romanul familial o are in cresterea si evolutia copilului.

Astfel, una dintre ideile principale despre familie se regaseste in analiza istoriei familiale:

“Istoria familiala este cea care determina, intr-o prima faza, destinul copilului.

De aici si importanta vitala de a analiza mostenirea transgenerationala, pentru a-i transforma aspectele problematice si pentru a beneficia de potentialul creator existent la nivelul acesteia.”

Aflam, astfel, ca o familie fericita poate fi observata prin analiza atenta a descendentei copilului.

Ne vom intoarce in timp pentru a-i oferi copilului mai multe informatii despre familie, analizand traiectoria a patru generatii: cei doi parinti, cei patru bunici si cei opt strabunici.

Poveste de familie sau repetare inconstienta?

Multe informatii valoroase despre familia noastra pot fi dezvaluite daca facem apel la inconstientul familial.

Mai mult decat atat, descoperim ca o serie de aspecte aparent banale sau nesemnificative ne leaga de istoria familiei noastre, chiar daca nu ne dam seama de acest lucru.

De exemplu, in momentul in care copilul primeste numele unui stramos (cum ar fi prenumele unui bunic, al tatalui sau al mamei) se poate vorbi despre o repetare a destinului familial.

Adesea, copilul primeste un prenume care exista deja in istoria familiala, iar parintii nu sunt constienti de acest lucru.

De exemplu, prenumele poate fi al unui stra-strabunic, iar daca arborele genealogic nu este cunoscut, nimeni nu stie ca acesta apartine unui stramos.

Insa exemplele in care inconstientul isi pune amprenta asupra istoriei familiale nu se opresc aici: conceperea copilului dupa disparitia unui membru al familiei, data de nastere a copilului repeta data unui deces, nasterea unei fete cand parintii isi doreau un baiat, diferenta foarte mare de varsta intre doi frati – toate aceste detalii includ informatii pretioase despre familie si despre modalitatea in care copilul se poate dezvolta.

Cum ii vorbim copilului despre familia sa?

Poate ca cea mai importanta idee a acestei lucrari este faptul ca pentru a trai intr-o familie fericita, copilul trebuie sa cunoasca adevarul despre propria familie.

Acest lucru este important deoarece “toate disfunctiile familiale care se instaleaza pe parcursul generatiilor isi au originea in lipsa unei verbalizari clare.”

Ceea ce parintele nu stie niciodata este ca propriul copil are capacitatea de a intelege ceea ce i se transmite, chiar daca acest lucru se petrece intr-un mod inconstient.

In loc sa-i ascunda diferite secrete sau intamplari despre familie, parintele ar trebui sa inteleaga ca exprimarea si recunoasterea adevarului in fata copilului ii vor asigura acestuia o dezvoltare sanatoasa.

Daca doriti sa comandati aceasta carte, intrati pe site-ul Editurii Philobia (www.philobia.ro).

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *