Cele sapte valuri din calea adevarului

Publicat: 27 august 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

Iata un nou titlu al Editurii Adevar Divin despre care as vrea sa vorbim astazi.

Subiectul mi-a atras atentia in mod deosebit, pentru ca se vorbeste despre obstacole din calea constientizarii adevarului nostru interior si despre valurile care acopera uneori constienta noastre si ne determina, de cele mai multe ori, sa confundam iluzia cu adevarul.

Un val este o forta sau o conditie care te face sa percepi intr-un anumit fel, foarte specific, lumea, viata, evenimentele, lucrurile, oamenii sau pe tine insuti. O astfel de forta poate fi, de exemplu, o frica, o experienta neplacuta, emotii puternice care apar de la sine, mai ales dorintele intense, sau o eroare fundamentala despre ceva sau cineva. In plus fata de impactul sau asupra perceptiei tale, un astfel de val se comporta ca un program care ruleaza automat, incat vei reactiona intr-un mod foarte specific, de multe ori chiar previzibil pentru cei din jur: ca si cum cineva ar fi apasat pe un buton.
Daca vrei sa intelegi aceste reactii automate, o poti face intr-un singur fel, intelegand cum functioneaza “ceea ce esti tu insuti”, cand constientizezi cum reactioneaza anumite circumstante ale sistemului tau ca om la lumea din afara ta.

In cele ce urmeaza vom expune, pe scurt, cele sapte valuri si modul cum ne afecteaza. Va recomand din suflet sa cititi intreaga carte, pentru a percepe, cu adevarat, importanta adevarurilor expuse in carte:

1. Valul inconstientei
De ce unii oameni par sa stie exact cine sunt, care le este calea si ce au de facut in viata? Iar altii trebuie sa se caute pe sine si scopul lor in viata? De ce exista in unii oameni atata claritate iar in altii atata confuzie si atat de multe intrebari? De ce raman unii pe mijlocul caii chiar si in vremuri furtunoase, in timp ce altii sunt mereu complet clatinati de vantul vietii?

Motivul consta in prezenta a ceva numit constientizare. Constientizarea este o stare interna a observatorului, care este insotita de cunoasterea a ceea ce se intampla in el insusi si in afara sa, si a cauzei pentru care acestea se intampla. Cea mai scurta cale de a intrerupe orice proces automatizat si de a ajunge in starea de constientizare cu privire la ceea ce se intampla cu adevarat este prin intermediul a doua intrebari:

Cine sau ce sunt eu?
Ce se intampla aici?

De indata ce dispui in interior de cunostintele necesare, sunt suficiente aceste doua intrebari pentru a-ti permite sa fii in orice moment un observator constient.

2. Valul fricii

Exista o parte grijulie in fiecare dintre noi care ne fereste de rani si ne asigura supravietuirea. De aceea, cauta permanent indicii. Sentimentele dureroase sunt pentru ea un indiciu ca se prefigureaza situatii producatoare de durere. De aici, trage concluzia ca tocmai esti amenintat si ca ai putea fi ranit. Exista lucruri pe care aceasta parte grijulie le intelege foarte bine. Stie ca o plita incinsa produce durere daca o atingi. Sau ca este periculos sa traversezi o strada intens circulata.

Dar sunt si lucruri pe care nu le intelege deloc.De ce atunci cand esti parasit ti se produce o durere. Sau de ce simpla idee de a te implica emotional in relatia cu cineva poate fi resimtita ca o amenintare. Frica se sprijina pe cinci piloni: ce doare, produce frica; ce nu este vizibil, produce frica; ce nu este inteles, produce frica; ce este de mare importanta, produce frica; ceea ce nu poti controla, produce frica.

Cand depistezi o frica in interiorul tau, activeaza-ti observatorul cu cele doua intrebari: Cine sau ce sunt eu? si Ce se intampla aici? Apoi verifica atent continutul de adevar pentru fiecare din cei cinci piloni pe care se sprijina frica. Adreseaza-te fricii ca unei persoane si intreaba-o:

  • Este foarte sigur ca si asta va durea?
  • Este foarte sigur ca asta este un pericol pentru mine?
  • Trebuie ca eu sa inteleg asta cu adevarat?
  • Esta asta cu adevarat atat de important?
  • Trebuie ca eu sa controlez asta cu adevarat?

3. Valul gandurilor

Initial, sarcina principala a ratiunii noastre consta in special in a concepe solutii practice, pentru a inlatura obstacolele din calea supravietuirii si a atinge anumite teluri. Stramosii nostri faceau parte dintre fiintele mai vulnerabile din punct de vedere corporal, care traiau intr-un mediu agresiv, plin de pericole. Pentru a contracara acest dezavantaj, creierul s-a dezvoltat peste medie. Capacitatile ratiunii au ajuns curand sa surclaseze toate dezavantajele trupului. De indata ce se ivea o problema, ratiunea concepea o rezolvare. In zilele noastre, cand multi oameni au ajuns la un anumit nivel de confort si securitate, ratiunea nu s-a decuplat, pur si simplu. Deoarece ratiunea noastra este facuta pentru rezolvarea problemelor (supravietuirii), trebuie sa-si gaseasca ceva de facut, acum, cand nu mai exista problemele supravietuirii. In cele mai multe cazuri isi face singura de lucru, cu ceva careia ii spune supravietuire.

Cele cinci trucuri ale ratiunii tale:
1. Comentariul: ratiunea nu este capabila sa stea pur si simplu linistita. Nu poate lasa senzatiile si sentimentele sa fie ceea ce sunt. Trebuie sa faca o observatie, sa vorbeasca. Este cea mai simpla forma de a ne retine de la a simti si a iubi iar la unii oameni functioneaza aproape fara incetare.
2. Cercetarea provenientei: ratiunea noastra este obsedata de doua intrebari: de ce? si de unde? Aceasta o intereseaza mai mult decat faptul in sine, pentru ca misiunea sa este siguranta si supravietuirea.
3. Cautarea raspunsurilor: ratiunea este o masina de rezolvat probleme, ii plac problemele. Framanta mereu intrebari, iar raspunsurile simple o intereseaza cel mai putin.
4. Schimbarea: chiar daca te simti complet fericit, mai devreme sau mai tarziu ratiunea ta va aduce in discutie o problema spre a gasi un motiv de schimbare.
5. Nesatietatea: indiferent ce se petrece in viata, nu e suficient. Ratiunea crede ca sensul vietii rezida in multiplicare: mai multa iubire, mai multa recunoastere, mai multa siguranta, mai mult control, mai multi bani, mai mult sex, mai multa putere. E ca o galeata gaurita: indiferent cata apa torni in ea, nu va ramane niciodata plina.

4. Valul dorintelor

Dorintele sunt printre cele mai puternice forte motrice din viata noastra. Cel mai important lucru este sa cunoastem motivul adevarat si profund din spatele unei dorinte. S-ar putea ca ratiunea ta sa vrea ceva si in acelasi timp in inconstientul tau sa actioneze ganduri contrare cu sentimentele corespunzatoare lor. Adevaratele forte din spatele unei dorinte se pot determina prin cele doua intrebari de baza pentru observarea constienta: Cine sau ce sunt eu? Cine sau ce vorbeste aici? Inima sau ratiunea? si intrebarea 2: Ce se intampla aici? Ce forte actioneaza?

La acest nivel, se pot identifica cinci feluri de dorinte:

  • Dorinte care urmeaza o aspiratie profunda (adevar). Aceasta directie trebuie urmata cu tot ce ne sta la dispozitie.
  • Dorinte care se dau drept aspiratii (val). Trebuie sa privim dorintele si fortele adevarate din spatele dorintei de la suprafata.
  • Dorinte care vor sa decupleze o lipsa (adevar). Un truc al ratiunii este sa-si interzica ultimii 10% din indeplinirea perfecta, ramanand astfel activa nemultumirea interioara. Elimina complet aceasta lipsa si bucura-te de ceea ce ai.
  • Aspiratii pentru care nu sunt prezente dorintele potrivite(val). Priveste-ti aspiratiile. Nu-ti reprima sentimentele presante, ci consulta-le. Ele sunt ca un limbaj. Ce vor sa-ti comunice?
  • Dorinte prin care personalitatea creeaza o identitate(val). Cauta informatii care ti-ar putea oferi mai multa claritate despre adevaratul sens al existentei tale. Nu trebuie sa ajungi la o rezolvare rapida. Este un drum de parcurs care dureaza o viata intreaga.

– va urma –

Cartea o puteti gasi aici.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *