Sexualitatea, intre prejudecata si vindecare

Publicat: 6 septembrie 2012
Comentarii: Fără răspunsuri

sexualitatea intre prejudecata si vindecare

sexualitatea intre prejudecata si vindecare


Noua carte a celebrei autoare Louise Hay-“Iubeste-te pe tine insuti si vindeca-ti viata”- ofera o serie de instrumente de lucru cu convingerile  limitative din cele mai importante aspecte din viata noastra, precum: starea de sanatate, bunastarea interioara, temeri si fobii, judecatile critice, dependentele, munca, banii si prosperitatea, prietenii, iubirea si relatiile intime, sexualitatea.

Astazi o sa ma opresc la subiectul sexualitate, asa cum este tratat de Louise Hay, pornind de la o analiza a problemelor legate de sexualitate pana la instrumente de lucru pentru constientizarea si vindecarea unor aspecte disfunctionale ale sexualitatii noastre.

Louise Hay expune, in primul rand, o lista a problemelor legate de sexualitate:

“Ma tem de sex.
Sexul este ceva murdar.
Organele genitale ma sperie.
Nu obtin ceea ce imi doresc de la relatiile mele sexuale.
Mi-e rusine de sexualitatea mea.
Nu pot cere ceea ce imi doresc.
Dumnezeu nu vrea sa imi manifest sexualitatea.
Partenerului meu nu ii place corpul meu.
Ma tem de bolile venerice.
Nu sunt suficient de priceput in plan social.
Sexul este ceva dureros.

In cate afirmatii de mai sus te-ai recunoscut? Daca ai bifat cel putin trei rubrici, inseamna ca ai probleme in acest domeniu de viata si ca trebuie sa lucrezi cu el.

Sexul este un aspect dificil pentru foarte multi oameni. Unii se plang ca au parte de prea mult sau prea putin sex. Altii se simt amenintati, motivati sau innebuniti de sex, iar unii ar dori sa fuga de el. Sexul poate fi plin de tandrete, de iubire, de bucurie, dar si de durere, exploziv, pasional, sublim dar si umilitor. Oamenii pun adeseori un semn de egalitate intre sex si iubire, sau simt nevoia de a se indragosti pentru a face sex. Multi dintre ei au crescut cu convingerea ca sexul reprezinta un pacat in ochii lui Dumnezeu daca nu sunt casatoriti, principalul lui scop fiind procrearea, nu placerea. Altii se revolta impotriva acestei convingeri si ajung la concluzia ca sexul nu are nimic de-a face cu iubirea.

Majoritatea convingerilor noastre legate de sex isi au originea in copilarie si in ideile noastre legate de Dumnezeu si de religie. Multi oameni adopta Dumnezeul mamei lor, adica imaginea despre Dumnezeu pe care o avea mama lor atunci cand erau copii mici. Cand eram copii, ne recunosteam cu usurinta perfectiunea corpului si ne iubeam sexualitatea. Copiilor nu le este niciodata rusine de corpul lor. Niciun copil nu isi masoara latimea soldurilor si nu se plange de asta, diminuandu-si pretuirea de sine.

Cu totii ar trebui sa renuntam la imaginile si la convingerile care nu ne fac sa ne simtim mai bine in pielea noastra. Personal, cred ca revolutia sexuala care s-a petrecut la sfarsitul anilor 60 a avut numeroase efecte benefice. Oamenii s-au eliberat pe scara larga de ideile si de ipocrizia din perioada victoriana. Desigur, atunci cand oamenii se elibereaza dupa o lunga perioada de opresiune, ei isi pierd pentru o vreme controlul si o iau razna, dar in cele din urma pendulul se intoarce si ajunge din nou la punctul de echilibru, in care oamenii nu se simt nici neinfranati, nici oprimati. Eu cred ca sexul este un act menit se ne aduca mai multa bucurie si iubire in viata, iar atat timp cat avem inima deschisa si suntem atenti la nevoile corpului nostru, nu avem cum sa facem ceva rau atunci cand facem sex.

Raspunde sincer la intrebarile de mai jos:

1. Ce ai invatat despre sex cand erai copil?
2. Ce te-au invatat parintii despre corpul uman? Ti se pare ceva frumos, sau un motiv de a te simti rusinat?
3. Ce ai invatat despre sex de la profesori si de la preoti?
4. Cum numeau adultii organele sexuale atunci cand faceau referire la ele?
5. Crezi ca parintii tai s-au bucurat de o viata sexuala satisfacatoare?
6. Seamana ideile tale actuale legate de sex cu cele ale parintilor tai?
7. Difera ele in vreun fel de ideile parintilor tai?
8. Pui semn de egalitate intre sex si iubire?
9. Cum te simti in timp ce practici un act sexual? Plin de iubire si gingasie? Puternic? Vinovat?
10. Daca ai putea schimba ceva la viata ta sexuala, despre ce ar fi vorba?

In continuare, examineaza-ti pretuirea de sine in raport cu sexualitatea. Raspunde la intrebarile de mai jos:

1. Consider ca merit sa ma bucur de sexualitatea mea?
2. De ce ma tem cel mai mult in privinta sexualitatii?
3. Cu ce ma aleg ca urmare a acestei convingeri?
4. Ce ma tem ca s-ar putea intampla daca as renunta la aceasta convingere?”

Va recomand sa cititi intreaga carte, pe care o gasiti aici: www.divin.ro.

  • Sunt Mihaela Marinaș. Un spirit vizionar, cu misiunea de a aduce pe Pământ o nouă paradigmă în spiritualitate, relații și business. Catalizator pentru mii de suflete ale căror vieți le-am atins în cei 14 ani de lucru cu oamenii. Am creat și dezvoltat zeci de programe, cursuri, traininguri de evoluție spirituală, relații, Înregistrări Akashice și Înregistrări Akashice pentru business.

    Cei care vin cu sufletul deschis spre spațiile conținute prin mine și se află în momentul potrivit în călătoria lor își pot transforma cele mai dureroase și mai ascunse tipare și tot ceea ce îi ținea departe de conexiunea cu Sinele lor real. Oamenii și business-urile care vin în contact cu mine intră într-un proces care le poate readuce Sufletul pe linia reală de destin. Este ceva ce se face prin mine în mod firesc și este darul sufletului meu în această viață.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *