pasiunea de a trai
Psihologie practica / Motivatie si succes

Pasiunea de a trai

pasiunea de a trai

pasiunea de a traiToti marii specialisti in dezvoltare personala spun ca una dintre conditiile de a reusi in viata este pasiunea cu care muncesti pentru ceea ce-ti doresti. Pasiunea este cea care rastoarna muntii si te transforma dintr-un om obisnuit in cel mai grozav om de pe pamant. Pasiunea este cea care te ajuta sa-ti descoperi talentele ascunde si iti deschide usi acolo unde pareau ca nu exista. Pasiunea cu care crezi in tine si in ceea ce faci iti paveaza drumul vietii cu succese.

Multa lume se plange ca nu reuseste sa aiba succes si tot ce presupune acesta. Oare ceea ce faci este calea ta? Oare ai pus destula pasiune in munca ta incat sa fie nemapomenita?

Stiu, o sa-mi spui ca te pasioneaza ceea ce faci. Sigur? Ce inseamna adevarata pasiune? Motivatia mistuitoare care te mentine la suprafata chiar si atunci cand totul pare impotriva ta. Puterea din spatele actiunilor tale care te indeamna sa mergi mai departe cand totul pare distrus in jurul tau.

Iubesti atat de mult ceea ce faci incat ai lupta cu cei care nu cred in tine si in ideile tale? Ce faci atunci cand esecul apare in calea ta? Cum reactionezi la pierderile suferite in lupta cu viata si cu tine?

Poate ai in intalnit persoane care ratacesc. Ratacesc cautand o carare mai neteda fara sa stie ca ei creeaza aceasta carare. Asteapta de la altii raspunsuri la propriile intrebari fara sa asculte raspunsurile din ei. Se plang ca viata este nedreapta cu ei si ca altii sunt vinovati pentru nereusitele lor. Oare?

Exista si lucruri care par imposibile. Depinde ce anume iti doresti tu. Secretul este in tine, in gandurile tale. Daca ai fi absolut sigur ca cea mai mare dorinta a ta este posibila ce ai face? Si, ce te opreste?

Te indemn sa visezi si sa-ti povestesti viata asa cum ti-ai dori sa fie. Nu te limita singur gandindu-te ca nu se poate. Daca iti doresti totul este posibil. Pune pasiune in ceea ce faci, in felul in care razi sau plangi, in felul in care zambesti, in mersul tau, in felul in care priveti viata.

Foloseste aceasta pasiune pentru fiecare obiectiv pe care iti propui sa-l atingi. Nu lasa flacara care-ti arde inima si mintea sa se stinga la prima picatura de tristete din viata ta. Vrei sa reusesti? Vrei sa daruiesti celorlalti ceva nemuritor, ceva care sa le aduca aminte de tine? Pasiunea este nemuritoare. Pasiunea este cea care atrage atentia asupra ta. Ceilalti o simt in tine, in ceea ce faci si in ceea ce reusesti. Succesul este in tine. Asteapta sa-l descoperi si sa-l impartasesti cu ceilalti.

O sa spui ca ai aceasta pasiune si succesul nu a aparut. Gandeste-te la ce inseamna acest succes pentru tine. Poate sa fie exprimat prin bani mai multi sau o recunoastere pe plan profesional. Poate sa insemne gesturile marunte de apreciere ale colegilor pe care i-ai ajutat. Poate sa fie aprecierea familiei sau o promovare. Atunci cand iti spui ca ai esuat in drumul tau gandeste-te ce ti-a adus acest asa zis esec si ce anume ti-ai dorit si in ce fel ti-ai exprimat dorinta de reusita. Ti-a diminuat aceasta nereusita pasiunea de a trai?

Experienta mi-a demonstrat ca daca stii ce anume iti doresti cu adevarat si lupti cu pasiune viata iti ofera oportunitati si posibilitatea de a-ti atinge visele. Am fost si eu ca cei care ratacesc cautand o carare mai buna.

Au existat oamenii speciali al caror drum s-a intersectat cu al meu si m-au facut sa realizez ca in exterior nu voi gasi ceea ce cautam. Ajutata de ei am descoperit pasiunea care-mi motiveaza actiunile. Intotdeauna am crezut ca raspunsurile le voi gasi la altii. Eram curioasa si puneam intrebari. Am avut surpriza sa descopar ca de fapt raspunsurile importante pentru mine le cunosteam deja.

As dori sa existe o reteta universala despre felul in care poti sa descoperi aceasta pasiune, dar fiecare poseda propria reteta magica. Iti prezint o serie de intrebari care m-au ajutat sa identific ce anume reprezinta motorul vietii mele:

– Care consideri ca este menirea ta in aceasta viata?
– Care sunt motivele pentru care consideri ca aceasta este menirea ta?
– Pentru ce aceste motive sunt importante?

Sinceritatea este atuul de care ai nevoie pentru a gasi raspunsurile pe care le cauti!

de Adelaida Low, Adelasamy.blogspot.com

Mihaela Marinas

Mihaela Marinas scrie articole si lucreaza cu oamenii, atat individual cat si in grupuri, din dorinta de a-i insoti pe cei din jur in calatoria catre ceea ce sunt cu adevarat.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *